menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Berichten
111 pagina's met totaal 552 berichten
««Begin«Vorige1234567891011Volgende»Einde»»


Wandelpad, vogelspotlocaties en andere natuur 
2021-04-27

Bij een digitale informatiebijeenkomst over de herinrichting van Noordmanen (Natura 2000 programma) kwam naar voren dat er een nieuw wandelpad met vogelspotlocaties misschien in de planning staat tussen Muggenbeet en de Rietweg. Daarnaast heeft de provincie Overijssel weer een Nieuwsbrief gemaakt om de bewoners, grondbezitters en grondgebruikers te informeren over de voortgang van het Natura 2000 programma in onze streek. Het gaat ondermeer over de herinrichting van deelgebied Muggenbeet en deelgebied Noordmanen.

Lees meer...
 
Woonoord Beenderribben - het meest troosteloze onder de woonoorden 
2021-04-25

Zeventig jaar geleden, in de eerste helft van 1951 zijn ongeveer 12.500 Molukkers (toen nog Ambonezen genoemd) met twaalf grote scheepstransporten vanuit Java naar Nederland overgebracht. Tien jaar lang hebben een deel van deze Molukkers in onze streek in woonoorden gewoond. Reden voor de redactie om in het historisch archief - van onze vereniging - hun geschiedenis in relatie tot Wetering en omstreken eens te belichten. Het bleek een verhaal te zijn vol van frustraties, roverspraktijken, muziek en heel veel verhuizingen.

Lees meer...
 
Nieuwe verkeersborden in Nederland 
2021-04-02

'Welkom! Maar houd rekening met ons' dit is de boodschap die op de nieuwe verkeersborden staat die in het buurtschap Nederland zijn geplaatst. Samen met initiatiefnemer Jan Bezemer uit Nederland onthulde wethouder Marcel Scheringa van de gemeente Steenwijkerland op 1 april één van de nieuwe verkeersborden. De boodschap richt zich vooral op de motorrijders, die veel (geluids)overlast veroorzaken.

Lees meer...
 
Cabiner in De Weerribben 
2021-03-28

Cabiner is vier jaar geleden begonnen met de eerste verkennende gesprekken in De Weerribben. Na veel voorbereiding zullen er eind maart - begin april dit jaar twee drijvende cabins (huisjes) worden geplaatst.
Eén zal er komen in het Diepe Wiede bij Wetering en de andere in de Hamsgracht in De Weerribben tussen 't Heers en het Meenthegat.

Lees meer...
 
Geen jaarvergadering 2021 
2021-03-25

Beste buurtgenoten, wij - als bestuur - hopen dat als u dit leest , niet teveel nadelen ondervindt van deze langdurige coronatijd, waarin we nog steeds verkeren. Voor iedereen is het te begrijpen dat we nog niets hebben georganiseerd en ook nog geen plannen hebben kunnen maken om iets te gaan organiseren. Helaas het is niet anders.
We hopen dat u allen nog goed gezond bent en nog wel lichtpuntjes ziet waar u van kunt genieten. We zijn alweer in de lente en dat alles alweer gaat bloeien en groeien is al iets moois om te bekijken.

Geen jaarvergadering 2021

Lees meer...
 
««Begin«Vorige1234567891011Volgende»Einde»»