menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Berichten
106 pagina's met totaal 530 berichten
««Begin«Vorige89101112131415161718Volgende»Einde»»


Zwaluwwand bij Twitterhut klaar voor broedseizoen  
2020-03-08

De Junior Rangers van Weerribben-Wieden hebben zaterdag 8 maart geholpen met het schoonmaken en weer vullen van de broedgaten in de oeverzwaluwwand bij de Twitterhut in Wetering Oost. De zwaluwwand is eigendom van Staatsbosbeheer, maar de vogelgroep van de IVN afdeling Noordwest Overijssel heeft de zwaluwwand 5 jaar geleden geadopteerd en zorgt er sinds dien jaarlijks voor dat de wand goed wordt onderhouden en volgen zij het broeden van de oeverzwaluwen.

Lees meer...
 
Informatieavond concept-inrichtingsplan rondom Kooi van Pen  
2020-03-03

Update: Vanwege het coronavirus is onderstaande bijeenkomst door Staatsbosbeheer geannuleerd!
Zodra het mogelijk is wordt er een nieuwe datum geprikt.

Staatsbosbeheer organiseert op maandagavond 23 maart een informatieavond bij restaurant An 't Waeter in Wetering over het concept-inrichtingsplan en de geplande natuurherstelwerkzaamheden in het gebied rondom de eendenkooi de Kooi van Pen. Het gaat om werkzaamheden die Staatsbosbeheer in opdracht van de provincie Overijssel van plan zijn daar uit te voeren.
Staatsbosbeheer vindt het belangrijk dat iedereen in de buurt meegenomen wordt bij het maken van deze plannen en het is deze avond dan ook mogelijk om in individuele gesprekken hierover uw mening te geven of vragen te stellen.

Lees meer...
 
Brainstormen over de toekomst van De Wielewaal  
2020-03-02

De Stichting Streekcentrum De Wielewaal nodigt de streek uit om te brainstormen over de toekomst van het Streekcentrum De Wielewaal in Scheerwolde. De huidige pachters zullen binnenkort De Wielewaal verlaten.

Lees meer...
 
Visie Perspectief Bestemming Weerribben-Wieden 2025 bijna klaar  
2020-02-19

Stichting Weerribben-Wieden en de gemeente Steenwijkerland zijn samen bezig met het maken van een visie op recreatie en toerisme voor de komende vijf jaar. Hierin staat hoe zij in zouden kunnen spelen op de kansen die toerisme en recreatie bieden voor Steenwijkerland.
Op de hoofdlijnen van deze visie kon bij verschillende informatiebijeenkomsten in december 2019 gereageerd worden.
Deze reacties zijn waar mogelijk verwerkt in de nu voorliggende uitgeschreven concept-visie.
Reageren op deze laatste versie van de concept-visie kan van 14-25 februari!

Lees meer...
 
136 mensen zeggen glasvezel-overeenkomst op  
2020-02-12

De opzegactie vanuit Belt-Schutsloot vanwege de hoge glasvezeltarieven in het buitengebied heeft er toe geleid dat 136 mensen uit Steenwijkerland hebben verzocht hun overeenkomst met Rendo/Glasvezel Buitenaf voor een glasvezel-aansluiting te ontbinden. Het merendeel hiervan is afkomstig uit Belt-Schutsloot en de overigen komen uit onder andere Sint-Jansklooster, Kalenberg, Vollenhove en Wetering.

Lees meer...
 
««Begin«Vorige89101112131415161718Volgende»Einde»»