menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Berichten
109 pagina's met totaal 545 berichten
««Begin«Vorige1234567891011Volgende»Einde»»


Natuurherstelproject in De Weerribben  
2021-09-30

De buren, pachters, gebruikers van de natuurgebieden 'Noordmanen' en 'Rondom de Kooi van Pen' en de Statenleden van de provincie Overijssel zijn de afgelopen periode met informatiebijeenkomsten en een werkbezoek in het gebied op de hoogte gesteld van de stand van zaken rondom het natuurherstelproject in De Weerribben..

Lees meer...
 
Atelierroute Weerribben-Wieden ook in Wetering  
2021-09-29

Kunstenares Daniëlle Broekhuizen-Mazzola uit Wetering is één van de deelnemers aan de Atelierroute Weerribben-Wieden.
Daniëlle is een veelzijdig kunstenaar. Ze maakt schilderijen en papierobjecten. En nog veel meer! En vaak met een grappige invalshoek. Om haar te spreken en haar werk te zien, dan moet je tijdens de Atelierroute Weerribben-Wieden naar Wetering-Oost 56 in Wetering gaan..

Lees meer...
 
Open dagen 2021 eendenkooi Kooi van Pen - Aankondiging  
2021-09-22

Op woensdag 20 oktober en zondag 24 oktober zijn de jaarlijkse 'Open Dagen' van de Kooi van Pen. De vrijwilligers van Staatsbosbeheer geven tekst en uitleg over deze bijzondere eendenkooi tijdens een vaar-wandeltocht door het labyrint van rietmatten en vangpijpen. De eendenkooi in het noorden van Wetering is één van de grootste in Europa en bestaat uit 5 kooiplassen en 18 vangpijpen in een gebied van 35 hectare kooibos.

Lees meer...
 
Grote klussen, kleine klussen, we doen het allemaal!  
2021-09-17

De eerste week van september is altijd het startsein om ook de grote klussen weer op te pakken in de eendenkooi Kooi van Pen in Wetering. De vrijwilligersgroep van Staatsbosbeheer werkt weer in kleine groepjes op de dinsdagmorgen en 1x in de maand op zaterdagmorgen.

Zo werd er de afgelopen tijd niet alleen gemaaid, gebaggerd en geverfd. De stormschade aan de rietmatten werd weer hersteld en de werkzaamheden aan de nieuwe vangpijp -op de plaats van het oude makkehok- zijn weer begonnen.

Lees meer...
 
Geen buurtuitje 2021  
2021-09-16

Als bestuur van Plaatselijk Nut hebben we altijd de goede gewoonte gehad om in september een soort buurtuitje te organiseren. Maar helaas, wij als bestuur, durfden het ook dit jaar nog niet aan om iets te organiseren, gezien in onze omgeving het coronavirus nog steeds actief is. We hopen dat u daar begrip voor heeft.
Nu zijn de maatregelen allemaal wat versoepeld, maar het is voor ons onmogelijk om op korte termijn nog iets te organiseren.

Lees meer...
 
««Begin«Vorige1234567891011Volgende»Einde»»