menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Berichten
104 pagina's met totaal 518 berichten
««Begin«Vorige56789101112131415Volgende»Einde»»


Recht op vergoeding eventuele schade door Lelystad Airport  
2020-03-20

Het Rijk is van plan om in Lelystad een luchthaven te openen. De procedures daarvoor lopen al jaren. De opening van Lelystad Airport wordt waarschijnlijk vertraagd door het stikstofprobleem.
SATL, de Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen, wijst op het verjaren van deze schadeclaim.
Op 1 april 2015 is namelijk het Luchthavenbesluit Lelystad in werking getreden. Het recht op vergoeding van schade verjaart echter na vijf jaar, te weten op 1 april 2020.

Lees meer...
 
AED-herhalingscursus gaat niet door  
2020-03-19

Vanwege de dreiging van het corona-virus gaat de AED herhalingscursus op 30 maart niet door.
Deze cursus zal nu worden gehouden op maandagavond 28 september bij Restaurant An 't Waeter in Wetering

Update: Deze herhalingscursus gaat niet door op 28-09-2020 ivm corona-maatregelen!

Lees meer...
 
Veel uitwisseling bij ledenvergadering  
2020-03-09

Zoals gebruikelijk was er weer veel belangstelling voor de ledenvergadering. Naast de normale agendapunten vanuit het bestuur werden de aanwezigen bijgepraat over diverse onderwerpen. Daarnaast werden er veel vragen gesteld over het bermonderhoud, de lage waterstanden in de natuur van Wetering Oost, collectieve zonnepanelen op daken, verdwenen borden Muggenbeet e.d.

Lees meer...
 
Zwaluwwand bij Twitterhut klaar voor broedseizoen  
2020-03-08

De Junior Rangers van Weerribben-Wieden hebben zaterdag 8 maart geholpen met het schoonmaken en weer vullen van de broedgaten in de oeverzwaluwwand bij de Twitterhut in Wetering Oost. De zwaluwwand is eigendom van Staatsbosbeheer, maar de vogelgroep van de IVN afdeling Noordwest Overijssel heeft de zwaluwwand 5 jaar geleden geadopteerd en zorgt er sinds dien jaarlijks voor dat de wand goed wordt onderhouden en volgen zij het broeden van de oeverzwaluwen.

Lees meer...
 
Informatieavond concept-inrichtingsplan rondom Kooi van Pen  
2020-03-03

Update: Vanwege het coronavirus is onderstaande bijeenkomst door Staatsbosbeheer geannuleerd!
Zodra het mogelijk is wordt er een nieuwe datum geprikt.

Staatsbosbeheer organiseert op maandagavond 23 maart een informatieavond bij restaurant An 't Waeter in Wetering over het concept-inrichtingsplan en de geplande natuurherstelwerkzaamheden in het gebied rondom de eendenkooi de Kooi van Pen. Het gaat om werkzaamheden die Staatsbosbeheer in opdracht van de provincie Overijssel van plan zijn daar uit te voeren.
Staatsbosbeheer vindt het belangrijk dat iedereen in de buurt meegenomen wordt bij het maken van deze plannen en het is deze avond dan ook mogelijk om in individuele gesprekken hierover uw mening te geven of vragen te stellen.

Lees meer...
 
««Begin«Vorige56789101112131415Volgende»Einde»»