menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Berichten
109 pagina's met totaal 545 berichten
««Begin«Vorige4567891011121314Volgende»Einde»»


De boom met een verhaal 
2020-12-13

Aan de westkant van de weg Wetering West stond ooit een oude kastanjeboom. Deze had een lang verhaal...

Het begon in 1940 en na bijna 80 jaar had de boom het landschap met hun bewoners zien veranderen van moeras, naar landbouwgrond, naar sportveld en ten slotte stond hij in de bufferzone van het nieuwe moeras.

Lees meer...
 
De lichtjes branden 
2020-12-12

Helaas dit jaar geen gezellig 'Uurtje bij het vuurtje', op het moment dat de kerstlampjes gaan branden in de kerstboom aan de Wetering.
Gelukkig hebben we wel een actieve kerstcommissie die de schouders eronder zet en samen met enkele buurtgenoten er toch voor heeft gezorgd dat er ook in dit jaar een verlichtte kerstboom met lampjes staat bij de Scheerebrug.

Lees meer...
 
Herinneringsbankje 
2020-12-02

Herinneringsbankje voor Henriette Hesselink-Lugtmeijer
En ineens stond er een herinneringsbankje op een kruising van de dijk ten oosten van Nederland met het 'zandpad' van de Rietweg naar Restaurant An 't Waeter. Het bankje is volgens het herinneringsplaatje van Henriette Hesselink-Lugtmeijer.

Lees meer...
 
Diervriendelijk dimbare verlichting fietspad 
2020-12-11

Bij de renovatie van het fietspad Ossenzijl-Kalenberg-Wetering wordt de verlichting ook vervangen. Uit een enquĂȘte onder de aanwonenden en in overleg met de plaatselijke belangen heeft de gemeente gekozen voor natuurvriendelijke verlichting zonder dat op veiligheid wordt ingeleverd.

Lees meer...
 
Jojo-effect in Kooi van Pen 
2020-12-01

De werkzaamheden in de eendenkooi hadden het afgelopen jaar behoorlijk last van een jojo-effect.
We begonnen dit jaar enthousiast met een groep van 30 vrijwilligers. Er was heel veel te doen, vooral na de februari storm Ciara. Verschillende bomen en riet-matten waren omgewaaid. Verder werd er gewerkt aan de renovatie van een vangpijp, de afronding van de zaagwerkzaamheden, het uitbaggeren van de ringvaart, en toen ineens... Corona!

Lees meer...
 
««Begin«Vorige4567891011121314Volgende»Einde»»