menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Berichten
114 pagina's met totaal 568 berichten
««Begin«Vorige4567891011121314Volgende»Einde»»


Veel gedaan in de eendenkooi 
2021-04-30

Ondanks de coronabeperkingen - dat er niet meer dan 4 personen tegelijk in de eendenkooi aan het werk mogen - hebben de mannen én vrouwen vrijwilligers van Staatsbosbeheer veel gedaan in de Kooi van Pen. De vrijwilligers zien elkaar helaas haast niet, ze werken verspreidt door de week in kleine groepjes en de afstemming van het werk tussen de groepjes gaat veelal digitaal. Ondanks dat blijft het gezellig in de kooi, zoals met Koningsdag: een lekker oranje gebakje en een heerlijk advocaatje met slagroom voor de vrijwilligers, zelfs het 'koningspaar' was op bezoek...

Lees meer...
 
Wandelpad, vogelspotlocaties en andere natuur 
2021-04-27

Bij een digitale informatiebijeenkomst over de herinrichting van Noordmanen (Natura 2000 programma) kwam naar voren dat er een nieuw wandelpad met vogelspotlocaties misschien in de planning staat tussen Muggenbeet en de Rietweg. Daarnaast heeft de provincie Overijssel weer een Nieuwsbrief gemaakt om de bewoners, grondbezitters en grondgebruikers te informeren over de voortgang van het Natura 2000 programma in onze streek. Het gaat ondermeer over de herinrichting van deelgebied Muggenbeet en deelgebied Noordmanen.

Lees meer...
 
Woonoord Beenderribben - het meest troosteloze onder de woonoorden 
2021-04-25

Zeventig jaar geleden, in de eerste helft van 1951 zijn ongeveer 12.500 Molukkers (toen nog Ambonezen genoemd) met twaalf grote scheepstransporten vanuit Java naar Nederland overgebracht. Tien jaar lang hebben een deel van deze Molukkers in onze streek in woonoorden gewoond. Reden voor de redactie om in het historisch archief - van onze vereniging - hun geschiedenis in relatie tot Wetering en omstreken eens te belichten. Het bleek een verhaal te zijn vol van frustraties, roverspraktijken, muziek en heel veel verhuizingen.

Lees meer...
 
Nieuwe verkeersborden in Nederland 
2021-04-02

'Welkom! Maar houd rekening met ons' dit is de boodschap die op de nieuwe verkeersborden staat die in het buurtschap Nederland zijn geplaatst. Samen met initiatiefnemer Jan Bezemer uit Nederland onthulde wethouder Marcel Scheringa van de gemeente Steenwijkerland op 1 april één van de nieuwe verkeersborden. De boodschap richt zich vooral op de motorrijders, die veel (geluids)overlast veroorzaken.

Lees meer...
 
Cabiner in De Weerribben 
2021-03-28

Cabiner is vier jaar geleden begonnen met de eerste verkennende gesprekken in De Weerribben. Na veel voorbereiding zullen er eind maart - begin april dit jaar twee drijvende cabins (huisjes) worden geplaatst.
Eén zal er komen in het Diepe Wiede bij Wetering en de andere in de Hamsgracht in De Weerribben tussen 't Heers en het Meenthegat.

Lees meer...
 
««Begin«Vorige4567891011121314Volgende»Einde»»