menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Berichten
104 pagina's met totaal 518 berichten
««Begin«Vorige345678910111213Volgende»Einde»»


Akkerbloemen in Nederland  
2020-05-19

In Steenwijkerland staan de komende zomermaanden ongeveer 75 kilometer aan akkerranden volop in bloei. Dat is straks het kleurrijke resultaat van de speciale actie voor biodiversiteit in de landbouw. Een initiatief van LTO Steenwijkerland, VisscherHolland, Imkerij van Beek en de gemeente. Steenwijkerlandse boeren kregen daarbij korting op zonnebloemen of bloemenmengsels die aan de akkerranden ingezaaid konden worden.

Lees meer...
 
Overlast van recreanten in natuurgebieden  
2020-05-30

Landelijk vraagt Staatsbosbeheer aandacht voor de overlast van recreanten die de natuur als openbaar toilet gebruiken. Wat ook tot uiting kwam bij het satirische TV programma 'Even tot hier'.
Deze overlast is volgens boswachter Egbert Beens ook het geval in de gemeente Steenwijkerland. Daarnaast laten de recreanten op verschillende plekken veel rotzooi achter.

Lees meer...
 
Veel fietspaden eenrichtingsverkeer door corona  
2020-05-20

De fietspaden bij en door Kalenberg zijn voor onbepaalde tijd nu eenrichtingsverkeer. Het Kooibomenpad van Nederland naar Kalenberg en het Heuvenpad van Wetering naar Kalenberg blijven wel tweerichtingverkeer volgens Gert Ekkelenkamp van de gemeente Steenwijkerland. Deze maatregelen zijn genomen in overleg met de plaatselijk belang verenigingen Kalenberg en Ossenzijl en lokale ondernemers.

Lees meer...
 
Start vaarseizoen 18 mei  
2020-05-15

Met ingang van maandag 18 mei worden de bruggen en sluizen in Overijssel bediend volgens het zomerse regime. Dit betekent een versoepeling van het eerdere uitstel tot 1 juni van de opening van het vaarseizoen vanwege coronamaatregelen. De nieuwe richtlijnen van de rijksoverheid bieden ruimte om, onder strikte voorwaarden, de bediening van de vaarwegen in Overijssel weer op te pakken.

Lees meer...
 
Vuurwerkbrillen krijgen tweede leven als beschermbrillen  
2020-04-02

De actie die de afgelopen dagen in Steenwijkerland werd gehouden om beschermbrillen in te zamelen is succesvol verlopen: er zijn meer dan 17.000 brillen ingezameld.
De actie werd opgezet omdat een tekort aan beschermbrillen dreigt voor medisch personeel in deze corona-crisis.

Lees meer...
 
««Begin«Vorige345678910111213Volgende»Einde»»