menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Berichten
104 pagina's met totaal 518 berichten
««Begin«Vorige23456789101112Volgende»Einde»»


Corona wandel 4 daagse  
2020-07-13

Het Ateam van Scheerwolde heeft in de periode 18 juli tot 8 augustus een corona wandelvierdaagse georganiseerd.
Er zijn vier verschillende routes van 2,5; 5 en 10 kilometer, die rond Scheerwolde en Wetering lopen. De routes kunnen op een zelf te bepalen datum en tijdstip worden gelopen.

Lees meer...
 
Renovatie gemaal Halfweg  
2020-06-27

De voorbereidende werkzaamheden voor de renovatie van het monumentale gemaal Halfweg aan de Oeverweg zijn begonnen. Dit doet Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta), omdat het huidige gemaal niet meer aan de normen voor veiligheid en gebiedsbeheer voldoet. Het gemaal Halfweg ligt aan de Oeverweg 1a (postcode Giethoorn) en beheert het waterpeil in polder Halfweg. Het overtollige water uit deze polder wordt naar het Giethoornse meer gepompt.

Lees meer...
 
Waterbeheer in de Kikkerij - van molens tot elektra  
2020-06-27

Het buurtschap de Kikkerij lag iets ten noorden van het huidige gemaal aan de Oeverweg ter hoogte van de huidige woning Kikkerij 1 bij de vaste Weteringbrug. De eerste bewoners van de streek Scheerwolde vestigden zich in de Kikkerij aan de oever van de rivier de Steenwijker Aa. De bewoners hadden in 1279 daar al een gezamenlijke kerk, samen met de Gietersen, die toen nog aan of bij het Giethoornse meer woonden.

Lees meer...
 
Groot onderhoud lokale wegen  
2020-06-25

In 2020 krijgt het wegennet van de gemeente Steenwijkerland een fikse onderhoudsbeurt. Een groot aantal wegen krijgen geheel of gedeeltelijk nieuw asfalt en daar waar het nodig is worden ook de bermen verstevigd.
In onze directe omgeving is dit de weg in Muggenbeet, de Meerweg, de Oeverweg, de Heuvenweg en de Baarlingerweg.

Lees meer...
 
Waterpeil boven maximum  
2020-06-03

Het doel om het waterpeil te verhogen is het beperken van verdroging van de natuur. Als extra maatregel vanwege de droogte zet Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) de waterpeilen in sloten, weteringen en kanalen op tot boven het normale maximumpeil. Hiermee wordt extra water vastgehouden en bouwt het waterschap een buffer op om bij aanhoudende droogte zolang mogelijk aan de watervraag te kunnen voldoen. Het hoger opzetten van de waterpeilen geldt op dit moment alleen voor landelijk gebied en voor die regio’s waar de droogte merkbaar wordt.

Lees meer...
 
««Begin«Vorige23456789101112Volgende»Einde»»