menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Berichten
111 pagina's met totaal 552 berichten
««Begin«Vorige1234567891011Volgende»Einde»»


Zomeravondconcert op Scheerebrug 
2021-07-08

Muziekvereniging De Bazuin uit Wetering laat normaal gesproken ieder jaar haar muzikale klanken horen tijdens een rondvaart door de streek. Vanwege de coronabeperking - van afstand houden tot elkaar van 1,5 meter- kan dit helaas dit jaar niet op de boot.
Daarom wordt er nu op woensdagavond 14 juli vanaf 19.30 uur een zomeravondconcertje gegeven bij de Scheerebrug.

Lees meer...
 
Coronamaatregelen fietspaden Steenwijkerland opgeheven 
2021-06-29

De coronamaatregelen die eind maart van dit jaar waren ingesteld op een aantal fietspaden in Steenwijkerland zijn opgeheven.
Deze maatregelen waren bedoeld om fietsers en voetgangers op een aantal smalle paden voldoende ruimte te geven om elkaar te passeren. Het betroffen paden in Giethoorn, Belt-Schutsloot, Dwarsgracht en tussen Kalenberg en Ossenzijl.

Lees meer...
 
Fietspaden Heuvenpad en Kooibomenpad weer normaal open 
2021-05-11

Het fietspad Heuvenpad is klaar en kan nu net als het Kooibomenpad weer normaal gebruikt worden!
Het Heuvenpad -fietspad van Wetering naar Kalenberg- was jaren een smal slecht begaanbaar fietpad. In opdracht van de gemeente Steenwijkerland heeft de firma Schagen het fietspad in de afgelopen maanden vernieuwd én verbreed tot een 2,5 m breed betonnen fietspad. De afrondende werkzaamheden zijn klaar en het fietspad kan nu weer normaal gebruikt worden.

Lees meer...
 
Eerste cabin klaar in Diepe Wiede 
2021-05-03

De eerste afgebouwde cabin in De Weerribben ligt nu verankerd in 't Diepe Wiede in het noorden van het buurtschap Wetering. De cabin is alleen over het water bereikbaar.
Op dit moment wordt de cabin getest door Cabiner. Cabiner is een netwerk van routes en off-grid cabins op de mooiste plekken in de Nederlandse natuur. In de nationale parken Drentsche Aa en Sallandse Heuvelrug staan ook al cabins.

Lees meer...
 
Veel gedaan in de eendenkooi 
2021-04-30

Ondanks de coronabeperkingen - dat er niet meer dan 4 personen tegelijk in de eendenkooi aan het werk mogen - hebben de mannen én vrouwen vrijwilligers van Staatsbosbeheer veel gedaan in de Kooi van Pen. De vrijwilligers zien elkaar helaas haast niet, ze werken verspreidt door de week in kleine groepjes en de afstemming van het werk tussen de groepjes gaat veelal digitaal. Ondanks dat blijft het gezellig in de kooi, zoals met Koningsdag: een lekker oranje gebakje en een heerlijk advocaatje met slagroom voor de vrijwilligers, zelfs het 'koningspaar' was op bezoek...

Lees meer...
 
««Begin«Vorige1234567891011Volgende»Einde»»