menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Berichten
116 pagina's met totaal 577 berichten
««Begin«Vorige1234567891011Volgende»Einde»»


Asbestsanering Scheerwolde én omgeving   
2022-03-09

De gemeente Steenwijkerland gaat bewoners met asbestdaken in Scheerwolde en omgeving een handje helpen. Hier valt o.a. ook Wetering onder. Vanuit de provincie Overijssel is er een plan opgesteld voor collectieve asbestsanering voor daken kleiner dan 35 m2. Wanneer de bewoners zelf hun dak vervangen, zorgt de gemeente er voor dat het afval gratis gestort kan worden en dat de benodigde beschermingsmiddelen hiervoor gratis worden verstrekt.
Op zaterdag 2 april 2022 vindt deze asbestsanering in Scheerwolde en omgeving plaats.

Lees meer...
 
Nieuws van het bestuur   
2022-02-28

Nu bijna alle coronamaatregelen zijn vervallen heeft het bestuur de volgende bijeenkomsten gepland.
- 28 maart - AED (herhalings)cursus
- 29 april - Smakelijke bijeenkomst (NIEUWE DATUM!!)
- 3 oktober - Algemene ledenvergadering

Lees meer...
 
Veel stormschade en hoog water   
2022-02-23

In 6 dagen tijd raasden drie grote stormen door ons land.
Op 16 februari bereikte storm 'Dudley' ons als eerste, hierna volgde op 18 februari de nog grotere storm 'Eunice'. Tot slot bereikte 21 februari de storm 'Franklin' ons met naast veel wind ook enorm veel regenwater, waarbij erven wateroverlast hadden en landerijen gedeeltelijk onder water kwamen te staan.

Lees meer...
 
Informatiebijeenkomsten - Ontwerp Inpassingsplan Noordmanen   
2022-01-25

Voor de herinrichting van het gebied Noordmanen -tussen de buurtschappen Muggenbeet en Nederland- is een inrichtingsplan opgesteld. De maatregelen richten zich vooral op het maken van een nieuw leefgebied voor verschillende moerasvogels en de grote vuurvlinder. Daarnaast worden blauwgraslanden gemaakt. De maatregelen die hiervoor nodig zijn betreffen o.a. het afgraven van gronden en het ontwikkelen van moerasgronden.

Lees meer...
 
Droom van windsurfer Julian Koldeweid   
2022-01-20

De 11-jarige Julian Koldeweid droomt er van om de Olympische Spelen te halen met zijn talent voor windsurfen. Sinds 2020 woont Julian aan de Wetering en traint regelmatig op het Giethoornse meer.
Onlangs verscheen een interessant interview met Julian in de Steenwijker Courant, waarin te lezen is dat hij al heel wat prestaties heeft gehaald met het windsurfen, zoals o.a. een wereldrecord in de jeugdcategorie speed.

Lees meer...
 
««Begin«Vorige1234567891011Volgende»Einde»»