menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Berichten
104 pagina's met totaal 518 berichten
««Begin«Vorige1234567891011Volgende»Einde»»


Herinneringsbankje 
2020-12-02

Herinneringsbankje voor Henriette Hesselink-Lugtmeijer
En ineens stond er een herinneringsbankje op een kruising van de dijk ten oosten van Nederland met het 'zandpad' van de Rietweg naar Restaurant An 't Waeter. Het bankje is volgens het herinneringsplaatje van Henriette Hesselink-Lugtmeijer.

Lees meer...
 
Diervriendelijk dimbare verlichting fietspad 
2020-12-11

Bij de renovatie van het fietspad Ossenzijl-Kalenberg-Wetering wordt de verlichting ook vervangen. Uit een enquête onder de aanwonenden en in overleg met de plaatselijke belangen heeft de gemeente gekozen voor natuurvriendelijke verlichting zonder dat op veiligheid wordt ingeleverd.

Lees meer...
 
Jojo-effect in Kooi van Pen 
2020-12-01

De werkzaamheden in de eendenkooi hadden het afgelopen jaar behoorlijk last van een jojo-effect.
We begonnen dit jaar enthousiast met een groep van 30 vrijwilligers. Er was heel veel te doen, vooral na de februari storm Ciara. Verschillende bomen en riet-matten waren omgewaaid. Verder werd er gewerkt aan de renovatie van een vangpijp, de afronding van de zaagwerkzaamheden, het uitbaggeren van de ringvaart, en toen ineens... Corona!

Lees meer...
 
Overlast motoren in Nederland 
2020-11-04

De gemeente Steenwijkerland heeft veel klachten van bewoners over recreatief verkeer in het buurtschap Nederland ontvangen. De klachten gingen over toertochten door het buurtschap Nederland, te hoge snelheden van het verkeer, geluidsoverlast en het gedrag van met name motorrijders. 

Lees meer...
 
Afhalen of bezorgen 
2020-11-20

Door de huidige corona maatregelen is het helaas nu niet mogelijk om de komende weken een restaurant of café te bezoeken. Net als bij de eerste lockdown dit jaar zijn er gelukkig wel veel afhaal- of bezorg mogelijkheden in onze regio. Daardoor kun je ook thuis heerlijk genieten én de lokale horeca hiermee helpen. 

Lees meer...
 
««Begin«Vorige1234567891011Volgende»Einde»»