menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Berichten
109 pagina's met totaal 545 berichten
««Begin«Vorige1234567891011Volgende»Einde»»


Fietspaden Heuvenpad en Kooibomenpad weer normaal open 
2021-05-11

Het fietspad Heuvenpad is klaar en kan nu net als het Kooibomenpad weer normaal gebruikt worden!
Het Heuvenpad -fietspad van Wetering naar Kalenberg- was jaren een smal slecht begaanbaar fietpad. In opdracht van de gemeente Steenwijkerland heeft de firma Schagen het fietspad in de afgelopen maanden vernieuwd én verbreed tot een 2,5 m breed betonnen fietspad. De afrondende werkzaamheden zijn klaar en het fietspad kan nu weer normaal gebruikt worden.

Lees meer...
 
Eerste cabin klaar in Diepe Wiede 
2021-05-03

De eerste afgebouwde cabin in De Weerribben ligt nu verankerd in 't Diepe Wiede in het noorden van het buurtschap Wetering. De cabin is alleen over het water bereikbaar.
Op dit moment wordt de cabin getest door Cabiner. Cabiner is een netwerk van routes en off-grid cabins op de mooiste plekken in de Nederlandse natuur. In de nationale parken Drentsche Aa en Sallandse Heuvelrug staan ook al cabins.

Lees meer...
 
Veel gedaan in de eendenkooi 
2021-04-30

Ondanks de coronabeperkingen - dat er niet meer dan 4 personen tegelijk in de eendenkooi aan het werk mogen - hebben de mannen én vrouwen vrijwilligers van Staatsbosbeheer veel gedaan in de Kooi van Pen. De vrijwilligers zien elkaar helaas haast niet, ze werken verspreidt door de week in kleine groepjes en de afstemming van het werk tussen de groepjes gaat veelal digitaal. Ondanks dat blijft het gezellig in de kooi, zoals met Koningsdag: een lekker oranje gebakje en een heerlijk advocaatje met slagroom voor de vrijwilligers, zelfs het 'koningspaar' was op bezoek...

Lees meer...
 
Wandelpad, vogelspotlocaties en andere natuur 
2021-04-27

Bij een digitale informatiebijeenkomst over de herinrichting van Noordmanen (Natura 2000 programma) kwam naar voren dat er een nieuw wandelpad met vogelspotlocaties misschien in de planning staat tussen Muggenbeet en de Rietweg. Daarnaast heeft de provincie Overijssel weer een Nieuwsbrief gemaakt om de bewoners, grondbezitters en grondgebruikers te informeren over de voortgang van het Natura 2000 programma in onze streek. Het gaat ondermeer over de herinrichting van deelgebied Muggenbeet en deelgebied Noordmanen.

Lees meer...
 
Woonoord Beenderribben - het meest troosteloze onder de woonoorden 
2021-04-25

Zeventig jaar geleden, in de eerste helft van 1951 zijn ongeveer 12.500 Molukkers (toen nog Ambonezen genoemd) met twaalf grote scheepstransporten vanuit Java naar Nederland overgebracht. Tien jaar lang hebben een deel van deze Molukkers in onze streek in woonoorden gewoond. Reden voor de redactie om in het historisch archief - van onze vereniging - hun geschiedenis in relatie tot Wetering en omstreken eens te belichten. Het bleek een verhaal te zijn vol van frustraties, roverspraktijken, muziek en heel veel verhuizingen.

Lees meer...
 
««Begin«Vorige1234567891011Volgende»Einde»»