menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Berichten
97 pagina's met totaal 481 berichten
1234567891011Volgende»Einde»»


Veel fietspaden eenrichtingsverkeer door corona  
2020-05-20

De fietspaden bij en door Kalenberg zijn voor onbepaalde tijd nu eenrichtingsverkeer. Het Kooibomenpad van Nederland naar Kalenberg en het Heuvenpad van Wetering naar Kalenberg blijven wel tweerichtingverkeer volgens Gert Ekkelenkamp van de gemeente Steenwijkerland. Deze maatregelen zijn genomen in overleg met de plaatselijk belang verenigingen Kalenberg en Ossenzijl en lokale ondernemers.

Lees meer...
 
Start vaarseizoen 18 mei  
2020-05-15

Met ingang van maandag 18 mei worden de bruggen en sluizen in Overijssel bediend volgens het zomerse regime. Dit betekent een versoepeling van het eerdere uitstel tot 1 juni van de opening van het vaarseizoen vanwege coronamaatregelen. De nieuwe richtlijnen van de rijksoverheid bieden ruimte om, onder strikte voorwaarden, de bediening van de vaarwegen in Overijssel weer op te pakken.

Lees meer...
 
Vuurwerkbrillen krijgen tweede leven als beschermbrillen  
2020-04-02

De actie die de afgelopen dagen in Steenwijkerland werd gehouden om beschermbrillen in te zamelen is succesvol verlopen: er zijn meer dan 17.000 brillen ingezameld.
De actie werd opgezet omdat een tekort aan beschermbrillen dreigt voor medisch personeel in deze corona-crisis.

Lees meer...
 
Lekker uit eten, maar dan thuis  
2020-03-30

Het kan niet vaak genoeg worden gezegd: 'Support your locals', zeker in deze tijd!
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn alle eet- en drinkgelegenheden in Nederland tot en met 6 april gesloten. Eten of drinken in een horecagelegenheid mag dus niet meer.
Bezorgen en afhalen is wel toegestaan van het kabinet. Daarbij moet drukte worden vermeden en moet de consumptie mee naar huis worden genomen.

Lees meer...
 
Stookverbod in Steenwijkerland  
2020-03-27

Door de aanhoudende droogte in de natuur is er op dit moment een verhoogde kans op snelle uitbreiding van een natuurbrand. Vanwege de droogte en de verwachte hogere temperaturen voor de komende dagen geldt voor de regio IJsselland vanaf 27 maart fase 2 extra alert.

Lees meer...
 
1234567891011Volgende»Einde»»