menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Werkzaamheden Thijendijksbrug Steenwijkerwold
2024-05-24

In opdracht van de provincie Overijssel zullen er door aannemer SPIE werkzaamheden plaats vinden aan de Thijendijksbrug aan de Thijendijk over het Kanaal Steenwijk - Ossenzijl ter hoogte van (Thij) Steenwijkerwold. De werkzaamheden worden uitgevoerd om een betrouwbare en veilige bediening van de brug ook in de toekomst mogelijk te maken.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het aanbrengen van de bliksembeveiligingsinstallatie, het aanpassen van de bruginstallatie, het vervangen van de camera’s bij de brug, het aanbrengen of aanpassen van leuningen en diverse overige onderhoudswerkzaamheden aan de brug.

Wegverkeer
Omdat de werkzaamheden worden uitgevoerd met de brug in open stand, kan het wegverkeer geen gebruik maken van de brug. Het wegverkeer is gestremd van maandag 27 mei 2024 tot en met vrijdag 14 juni 2024.
Tijdens deze stremming wordt het verkeer omgeleid via bewegwijzerde omleidingen. Fietsers en voetgangers en het lokale verkeer worden omgeleid via de Hesselingenbrug. Het overige verkeer wordt omgeleid via de N333 en N334, om sluipverkeer te voorkomen.

Scheepvaartverkeer
Het scheepvaartverkeer wordt niet gestremd. Alleen op 11 en 12 juni zal er zo nu en dan getest worden of de brug goed werkt. Een test bestaat uit het openen en sluiten van de brug, net als bij een normale brugbediening, en is qua tijdsduur vergelijkbaar. Dit kan enkele minuten vertraging opleveren.

Bij vragen kunt u contact opnemen met aannemer SPIE. U kunt contact opnemen met de omgevingsmanagers van SPIE: Rick Makkinga via 06-12986632 of rick.makkinga@futureinsight.nl, en Oline Delhez via 06-33024818.

SPIE en de provincie Overijssel danken u alvast voor uw begrip!

Informatiebrief SPIE betreffende werkzaamheden Thijendijksbrug, klik hier