menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Koningsveiling en leuk programma Koningsdag 
2024-04-22

Het oude meubilair van Streekcentrum De Wielewaal wordt op vrijdag 26 april geveild. Na tien jaar was het interieur van de 'nieuwe' Wielewaal in Scheerwolde aan een upgrade toe. Het meubilair werd vernieuwd en de wanden kregen een warmere tint. Op die manier wil men het 'Huiskamergevoel' nog meer versterken en bij het gezellige jubileumfeest afgelopen vrijdag kon de buurt de nieuwe inrichting bewonderen.

Koningsveiling
De veiling vindt plaats in het Streekcentrum De Wielewaal in Scheerwolde.
Het oude meubilair van De Wielewaal bijstaat o.a. uit tafels, (bar) stoelen, bankstel en allerlei overtollige inventaris.
De inloop is om 19.30 uur en om 20.00 uur begint de veiling onder leiding van Carel & Linda.

10 jaar Wielewaal
De 'nieuwe' Wielewaal in Scheerwolde bestaat tien jaar. Het multifunctionele centrum bestaat al veel langer, maar tien jaar geleden werd het oude gebouw grotendeels gesloopt en werd er een nieuw pand gebouwd tot de 'Huiskamer van Scheerwolde en omgeving'. In het begin was het moeilijk om het beheer van de Wielewaal rond te krijgen, maar tegenwoordig worden er veel activiteiten georganiseerd en zijn er nog steeds een twintigtal verenigigingen die hier hun thuisbasis hebben. Het jubileum werd gevierd met een taartenwedstrijd, waarbij twee taarten uit Wetering erg hoog scoorden! 's Avonds was er een feestelijke avond met muziek en veel (historisch) beeldmateriaal van de Wielewaal.

Koningsdag
Het beloofd op Koningsdag weer een gezellige ochtend te worden in Scheerwolde.
Voor alle buurtgenoten uit Scheerwolde en omgeving is een leuk programma georganiseerd.
De ochtend start met een bonte optocht. Alle kinderen mogen verkleed mee doen, met eventueel een versierd voertuig.
Een jury staat klaar om te kiezen wie het 'bontst' verkleed is of wie het origineelst versierde voertuig heeft.
Daarna kan men gezellig samen komen in De Wielewaal waar ook een leuke verloting plaats zal vinden, die mede mogelijk is gemaakt door verschillende sponsoren.
De ochtend wordt afgesloten met een actieve familie speurtocht. 

Bron: Activiteiten Commissie Scheerwolde