menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Eendenkooi krijgt donatie Kringloopwinkel
2024-03-16

De Stichting Vrijwilligersgroep Kooi van Pen ontving van de Kringloopwinkel Steenwijk een mooie donatie. Het bedrag zal besteed worden aan de aanleg van een natuurtoilet (composttoilet) in de eendenkooi voor de vrijwilligers.

Goede doelen
Na het afsluiten van ieder financiële jaar kiezen de medewerkers van de Stichting Kringloopwinkels Steenwijk 'Goede doelen'. Elke medewerker mag in januari een 'Goed Doel' aandragen en in februari mag iedereen stemmen op het doel welk men een mooi bedrag gunt. De bedragen zijn dan nog niet bekend.
Dit jaar was de Stichting Vrijwilligersgroep Kooi van Pen gekozen. Hiernaast ontvingen dit jaar nog vijf andere organisaties een donatie.

Natuurtoilet
Het bedrag kan goed gebruikt worden voor de aanleg van een natuurtoilet voor de vrijwilligers in de eendenkooi in Wetering. Al 20 jaar is de groep in de eendenkooi van 35 hectare bezig, maar zonder normaal toilet. Er is namenlijk geen stromend water en riolering in het natuurgebied waar de eendenkooi ligt. Dus er werd al geruime tijd gezocht naar een ander alternatief.
Met o.a. de bijdrage van de Kringloopwinkel Steenwijk kan het natuurtoilet in een apart schuurtje nu gerealiseerd worden. De verwachting is dat in het najaar met de 'Open dagen' van de eendenkooi dit speciale toilet ook gebruikt kan worden door de gasten.

Bron: Stichting Vrijwilligersgroep Kooi van Pen


De cheques werden bij de Kringloopwinkel in Steenwijk uitgereikt.