menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Bijzonder plaatsnaambord voor Nederland!
2009-01-31 23:00:00

Foto: M. Smit
Gewoonlijk zijn de borden blauw met witte letters om de bebouwde kom aan te geven maar dit keer is het bord “Nederland” wit met oranje letters. Steeds weer werden de borden “Muggenbeet”, “Overstekende otters” en vooral “Nederland” gestolen. Sinds 4 jaar ontbraken de borden dan ook weer bij Nederland.
Hoe ze ook bevestigd werden, met  anti-diefstalbeugels of een extra verankering, niets mocht baten.

De inwoners van Nederland werden ook steeds lastig gevallen door de toeristen met voortdurend dezelfde flauwe vragen; of ze wel écht in Nederland waren etc., tót de gemeente een ludieke actie bedacht: “Nederland” in oranje letters op ’n witte ondergrond. Heel slim hadden ze ook bedacht dat als je maar veel ruchtbaarheid geeft aan een speciale onthulling, hopelijk niemand het meer in z’n hoofd zal halen zo’n bord te stelen.. Zeker weten dat het iets speciaals geworden is!

Op welke dag konden de borden beter geplaatst en onthuld worden dan op een “oranje” dag:  de 71ste verjaardag van Koningin Beatrix,  zaterdag  31 Januari. Wethouder Peter van der Terp en de 71 jarige “burgemeester van Nederland”, Dick Bakker, onthulden gezamenlijk dit ludieke bord, onder zéér grote belangstelling van de pers. Niet alleen de plaatselijke pers en TV Oost waren aanwezig, maar ’s avonds besteedde zelfs SBS 6 tijd aan de originele onthulling in “Hart van Nederland”. TV Oranje maakte handig gebruik van de gelegenheid leden te werven door iedereen van oranje sjaals te voorzien (zeer welkom in de snijdende kou...). Na de uitleg van wethouder van de Terp gaf burgemeester Bakker aan dat de “kom”borden in Nederland tot nu toe meer de bijnaam “weg”borden verdienden...
Hopelijk komt daar nu verandering in...

Zeker weten dat u in ’n studentenkroeg of bruin café een  “gewoon” bord “Nederland” tegen kunt komen maar.. als u, ondanks de extra beveiliging tegen diefstal én de verplaatsing tot bij de woningen, tóch nog ergens zo’n origineel  bord Nederland tegenkomt op een andere plek dan in “ons” Nederland... vraag dan of ze het even terug hangen..

Voor een foto-impressie van de plaatsing van dit bijzondere bord in Nederland, klik hierNaschrift:
Terwijl de redactie bovenstaande tekst en bijbehorende foto's verwerkte, bleek dat het bord "Nederland" - ondanks alle diefstal-beveiligingen en de ludieke actie van de gemeente - helaas al binnen 24 uur was gestolen...