menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Eerste schaatsers in Wetering en omstreken
2009-01-06 18:12:13

Foto: E. Zwanenburg
Op 31 december 2008 zijn het Saskia Beijderwellen en Hein Teijken die deze winter voor het eerst over ijs van Blokzijl naar Muggenbeet zijn geschaatst.
Volgens een oude traditie mogen de eerste schaatsers die over ijs Café Geertien in Muggenbeet bereiken hun naam op een balk in het café zetten. Het was op 31 december dan ook over flinterdun ijs dat Saskia en Hein het hebben gered.

Op dinsdag 6 januari 2009 kunnen de eerste schaatsers pas over delen van de Wetering schaatsen. Velen moeten onderweg 'klunen' om verder te kunnen. Optimaal is de schaatsroute over de Wetering nog niet. Ook bij Muggenbeet is de ijsvloer nog dun. Om met droge voeten hier op het ijs te stappen of weer op de kant te komen is behoorlijk moeilijk.

In tegenstelling tot de Wetering en de wateren bij Muggenbeet is het prima schaatsen op het Giethoornse meer. Voor woensdag 7 januari staat dan ook de eerste toertocht sinds elf jaar weer in de regio gepland. De verwachting is dan ook dat veel schaatsers deze Blokzijlermerentocht van 15 en 35 km zullen proberen.

Voor een foto-impressie van de eerste 'schaatsdag'  deze winter in Wetering en omstreken, klik hier.

Foto: E. Zwanenburg