menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Spelregels bij jaarwisseling  
2022-12-23

Bij de jaarwisseling horen tradities, zoals vuurwerk en sfeervuren. Voor de gemeente Steenwijkerland geldt dat daar ook oudejaarshuisjes en carbidschieten bij horen. De gemeente heeft voor al deze tradities wel een aantal spelregels bepaald.

Vuurwerk 
Vuurwerk afsteken mag alleen tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. In de gemeente Steenwijkerland is één vuurwerkvrije zone. En dat is park Rams Woerthe in Steenwijk. Hier is bewust voor gekozen om de dieren in het park te beschermen. In een vuurwerkvrije zone is het strafbaar om toch vuurwerk af te steken.
In Wetering en omgeving leven ook heel veel dieren in de natuur, wilt u hiermee rekening houden bij het afsteken van vuurwerk?

Sfeervuur
Een sfeervuur maken is toegestaan, maar uitsluitend in een buitenkachel, tuinhaard, barbecue of vuurkorf. Ook tuinfakkels zijn toegestaan. Het verbranden van geverfd of geïmpregneerd hout, bewerkt hout, snoeihout, afval of karton mag niet. 
Bij windstil of mistig weer wordt het afgeraden om vuur te maken. 

Carbidschieten 
Carbidschieten mag alleen op oudejaarsdag van 10.00 tot 20.00 uur. Melkbussen die gebruikt worden dienen een maximale inhoud van 50 liter te hebben. Binnen de bebouwde kom mag carbidschieten alleen op aangewezen locaties. Kijk hiervoor op de pagina 'Carbidschieten'. Buiten de bebouwde kom mag carbidschieten op particuliere grond (bij goedvinden van de eigenaar).
Op de Brink in Scheerwolde zal er op oudjaarsdag met carbid worden geschoten.

Meer informatie: website gemeente Steenwijkerland, klik hier