menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Vrijwilligers Kooi van Pen ontvangen prijs  
2022-12-15

Met een smoes werd op 6 december een delegatie van de Vrijwilligersgroep Kooi van Pen van Staatsbosbeheer naar het gemeentehuis in Steenwijk gelokt. Daar werd tot hun grote verrassing door Statenlid Fred Kerkhof de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2022 in de gemeente Steenwijkerland aan hen uitgereikt. Hij reikte de prijs uit samen met wethouder Trijn Jongman en Paula Bierma, coördinator van het VIP! vanuit Sociaal Werk De Kop.

Overijsselse Vrijwilligersprijs
De Overijsselse Vrijwilligersprijs is niet één prijs, deze bestaat uit meerdere kleine prijzen die door de hele provincie uitgereikt worden door de Statenleden van de provincie Overijssel. Dit keer werden in de gemeente Steenwijkerland vier prijzen uitgereikt. Dit was een prijs voor een persoonlijke vrijwilliger, een jongere vrijwilliger, een duurzame vrijwilliger én een vrijwilligersgroep.

Groepsprijs
De vrijwilligers van de eendenkooi Kooi van Pen kregen de groepsprijs. Met een groep van 30 vrijwilligers beheren en renoveren ze de eendenkooi Kooi van Pen van Staatsbosbeheer in Wetering, een bijzonder cultuurhistorisch element in Steenwijkerland. Naast veel lovende woorden en een oorkonde ontving de groep ook een zak met bloembollen, zodat de hele vrijwilligersgroep komend voorjaar van deze wel verdiende bloemen kunnen genieten.

Meer informatie Kooi van Pen op deze website: klik hier

Bron: Stichting Vrijwilligersgroep Kooi van PenUitreiking Overijsselse Vrijwilligersprijs 2022