menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Geslaagde Open Dagen Kooi van Pen 
2022-11-05

Het is altijd de 'kers op de taart' voor de vrijwilligers van de Kooi van Pen om de 'Open Dagen' in het najaar te mogen organiseren in de eendenkooi. Ze genieten er van om buurtgenoten en belangstellenden te laten zien waar ze mee bezig zijn geweest en de sfeer met hen te delen die er in de eendenkooi aan de Wetering heerst.

Zoals verwacht waren dan ook alle vier rondleidingen 'vol' geboekt. Zo konden 200 buurtgenoten en belangstellenden mee met de vaar-wandel tocht door de eendenkooi van Staatsbosbeheer.

Sfeer
Vol enthousiasme vertelden de vrijwilligers over hun werkzaamheden in deze grote eendenkooi van 35 hectare, die in 1884 is opgericht. De gasten vonden alle verhalen en demonstraties weer geweldig en het najaarsweer werkte prima mee om de mysterieuze sfeer in de eendenkooi te beleven.

KooiUus
Het gezamenlijk bij elkaar komen in het 'hart van de kooi' bij het KooiUus maakte het programma weer helemaal compleet. Bij het KooiUus was er ook de gelegenheid om nog een leuk aandenken te kopen of een donatie te geven aan de Stichting Vrijwilligersgroep Kooi van Pen. Daarnaast kon iedereen genieten van de versnaperingen die klaar stonden en kon men 'bijpraten' met (oud) vrijwilligers en andere belangstellenden.

De vrijwilligers van de Kooi van Pen kregen veel complimenten voor hun werk in de eendenkooi en dat deed hen goed. Nu gaan ze weer 'normaal' aan het werk en volgend jaar staan ze weer voor alle belangstellenden klaar bij de Open Dagen in het najaar van 2023.

Bron: Stichting Vrijwilligersgroep Kooi van Pen

Meer informatie over de Kooi van Pen, klik hier


(c) Foto: B. Brouwer


(c) Foto: B. Brouwer


(c) Foto: G. Veld


(c) Foto: G. Veld
(c) Foto: E. Roelofs