menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Vrijwilligers gezocht voor Kooi van Pen  
2022-09-16

Vind je het heerlijk om buiten en actief bezig te zijn...
Is het werken in een groep vrijwilligers in de buitenlucht echt 'ontspanning door inspanning' om je geest en lijf gezond te houden...
Dan zoeken we jou!!


Wat doen de vrijwilligers in de eendenkooi

In het afgelopen jaar was het vaak heerlijk weer om in de kooi aan het werk te zijn. Maar ook met kouder en winderig weer is er weer heel wat gebeurd. Zo is het makkehok definitief 'rover' vrij verklaard en hebben de 'makke' eenden weer rust. De broedkorven die door de vlechtgroep zijn gemaakt, zijn door de hele eendenkooi geplaatst en zeker de helft is ook bebroed.

De zaagploeg was bijna klaar met het zaagonderhoud, toen de voorjaarsstormen kwamen... heel wat palen van rietmatten konden dit natuurgeweld niet aan en diverse bomen gingen om. Met hulp van specialisten van Staatsbosbeheer zijn de 'probleembomen' opgeruimd en de rest wordt in de loop van het jaar opgeruimd.

De vrijwilligers hebben een extra punter kunnen renoveren. Na een stevige schuur- en verfbeurt is de boot deze zomer in gebruik genomen, ter vervanging van een afgeschreven punter. De rietschuur bleek ook aan een stevige renovatiebeurt toe te zijn. Dus het 'oude riet' ging er uit en werd direct verwerkt in nieuwe rietmatten en het 'geraamte' van de schuur is al weer geplaatst. Een oude vangpijp is afgebroken en de contouren met een nieuwe beschoeiing is al weer klaar.

Tussendoor genoten de vrijwilligers van Staatsbosbeheer van diverse traktaties tijdens de pauzes, met af en toe zelfs een 'sterren' hapje met gans. Of het nu gerookt was of via een speciaal recept... het was iedere keer smullen en genieten van o.a. alle 'stoere' verhalen van de vrijwilligers!

Na alle vakantie- en hittedagen afgelopen zomer gaan de meeste vrijwilligers in september weer iedere week op dinsdag of 1x in de maand op zaterdag aan het werk. Het is echter gebleken dat door ziekte en operaties er toch wat plekken voor korte en soms langere tijd leeg blijven.

Heeft u belangstelling om samen met de andere vrijwilligers te willen werken in één van de mooiste plekken in het gebied. Dan kunt u een mailtje sturen naar info@kooivanpen.nl.

Voor meer informatie over de Stichting Vrijwilligersgroep Kooi van Pen, kijk op de website: www.kooivanpen.nl