menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Jubileumboekje én jubileumconcert Muziekvereniging De Bazuin   
2022-04-25

De jubileumcommissie van Muziekvereniging De Bazuin heeft tal van activiteiten georganiseerd ter ere van het 100 jarig bestaan van de vereniging. Daarnaast hebben ze ook een jubileumboekje gemaakt. Het is een mooi uitgevoerde glossy magazine geworden van 32 pagina's met verhalen en anekdotes over de 100-jarige geschiedenis van het orkest.

Onderwerpen die zijn beschreven gaan onder andere over de oprichting, de oorlogsjaren, over de jongeren, de concoursen en over de coronacrisis, waardoor het orkest lange tijd niet meer kon repeteren of optreden. In de regio rond Blokzijl zijn 1500 exemplaren van het magazine verspreid. De eerste drie exemplaren van deze glossy zijn in ontvangst genomen door: Erelid, Reitse Zeefat, 'Meester' Jan Bakker en voorzitter van de muziekvereniging: Jacco van Beek.

Jubileumconcert groot succes!
Zaterdag 23 april was het eindelijk zo ver dat het feestelijke jubileumconcert van De Bazuin in de Meenthe plaats kon vinden. Een gevarieerd programma werd door Jantine van Beek aan elkaar gepraat. Zowel de muzikanten als de vele bezoekers genoten van deze avond, die uit drie delen bestond.
Het eerste deel bestond uit een optreden van de huidige leden van De Bazuin, waarbij op de achtergrond een zelf gemaakte komische film was te zien. Het tweede deel van de avond werd verzorgd door een reunistenorkest van ex-leden. Onder leiding van dirigent Jan Schoonhoven verrasten zij het publiek met een geweldig optreden.
Het orkest van de Bazuin onder leiding van de huidige dirigen, Gerhart Drijvers, aangevuld met een band en met zanger Jan-Marc Schreur sloten de avond af. Met opzweppende pop-muziek kwam het publiek helemaal los.

Bron: Muziekvereniging De Bazuin Wetering/Scheerwolde

Meer informatie over het 100 jarige jubileum van Muziekvereniging De Bazuin, klik hier