menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Veel stormschade en hoog water   
2022-02-23

In 6 dagen tijd raasden drie grote stormen door ons land.
Op 16 februari bereikte storm 'Dudley' ons als eerste, hierna volgde op 18 februari de nog grotere storm 'Eunice'. Tot slot bereikte 21 februari de storm 'Franklin' ons met naast veel wind ook enorm veel regenwater, waarbij erven wateroverlast hadden en landerijen gedeeltelijk onder water kwamen te staan.

Paden en wegen weer toegankelijk
In onze streek sneuvelden heel wat bomen op onze erven, over wegen en in de natuur. Hierdoor waren diverse (vaar)wegen en fietspaden geblokkeerd. Toch lukte het vrij vlot om de wegen weer toegankelijk te maken. Zelfs de fietspaden in het hele Weerribben gebied waren op dinsdag 22 februari allemaal al weer veilig te gebruiken. Het zal echter nog wel even duren voor alle bomen en takken in de buurt weer opgeruimd zijn.

Kooi van Pen
De stormschade in de eendenkooi Kooi van Pen in Wetering was ook aanzienlijk. Naast geblokkeerde vaarwegen waren ook enkele bomen op rietmatten terecht gekomen en verschillende rietmatten kompleet omvergeblazen door de enorme wind. De vrijwilligers van Staatsbosbeheer hebben in de Kooi van Pen eerst de gevelde bomen en loshangende takken opgeruimd, die gevaarlijk zijn. De andere schade zal in de loop van de tijd worden hersteld.


Muggenbeet



Wetering



Kooibomenpad - Nederland


Kooi van Pen - Wetering


Kooi van Pen - Wetering