menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Droom van windsurfer Julian Koldeweid   
2022-01-20

De 11-jarige Julian Koldeweid droomt er van om de Olympische Spelen te halen met zijn talent voor windsurfen. Sinds 2020 woont Julian aan de Wetering en traint regelmatig op het Giethoornse meer.
Onlangs verscheen een interessant interview met Julian in de Steenwijker Courant, waarin te lezen is dat hij al heel wat prestaties heeft gehaald met het windsurfen, zoals o.a. een wereldrecord in de jeugdcategorie speed.

Van schaatsen naar surfen
Julian is als 6 jarige al begonnen met sporten. Eerst schaatsen maar op 8 jarige leeftijd was hij sterk genoeg om te gaan surfen. Lekker hard over het water gaan en trucjes doen vindt hij nog steeds het leukste.
Hiervoor traint hij samen met zijn vader Ron Koldeweid - ook een talentvol surfer - drie keer in de week op het water. Zowel dichtbij op het Giethoornse meer als in heel Nederland.

Prestaties
Julian heeft als 11 jarige al de nodige prestaties geleverd. Naast zijn wereldrecord speed ook de derde plaats op de slalom (in de categorie tot 16 jaar) en bij freestyle haalde hij de vijfde plaats. Naast speed, slalom en freestyle kent het windsurfen ook nog het waven (golven) en het foilen (het omhoog komen). Julian vindt alles leuk, maar zijn voorkeur gaat uit naar het freestylen en het foilen.

Rookie Cup
Bijna iedere zaterdag gaat Julian naar Zeeland om mee te doen aan de Rookie Cup. Er zijn dan profs die de kinderen lesgeven en er zijn jeugdwedstrijden. Ze hebben dan veel plezier met elkaar en ze leren er veel van.
Julian is nu al een talentvolle windsurfer, die waarschijnlijk aan het begin staat van een mooie sportcarrière op het water.Afgelopen winter (2021) kon Julian zijn passie voor schaatsen én surfen combineren op het ijs van de Wetering