menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Genoten bij de Open Dagen 2021 in de eendenkooi   
2021-10-25

Zo mooi dat het weer kon! De Kooi van Pen liet zich weer van haar mooiste kant zien. Alle rondleidingen op zowel woensdag 20 oktober als zondag 24 oktober waren vol geboekt met vrolijke en belangstellende gasten. Ondanks de slechte voorspellingen bleef het vrijwel droog op de woensdag en kwamen de buien en harde wind pas laat in de middag, toen iedereen al weer thuis bij de warme kachel zat. Op de zondag was het een prachtige rustige zonnige najaarsdag. Zowel de vrijwilligers van Staatsbosbeheer als de gasten hebben genoten.

Niet toegankelijk voor publiek
Normaal gesproken is de Kooi van Pen gesloten voor publiek, maar één keer in het jaar mogen de vrijwilligers een Open Dag organiseren in de mysterieuze wereld van deze eendenkooi. De vrijwilligers vinden het dan leuk om familie, buurtgenoten en belangstellenden te laten zien wat ze allemaal doen om dit cultureel historisch erfgoed te behouden en te renoveren. Niet alle vrijwilligers gaan mee bij de rondleidingen tijdens de Open Dagen, maar velen zijn bij de voorbereidingen nauw betrokken en genieten - ook dit jaar weer - van de lovende reacties en de vele prachtige beelden die door de gasten vaak op verschillende social media verschijnen.

Volgend jaar weer
Normaal gesproken mogen er elk jaar in het najaar Open Dagen in de Kooi van Pen worden georganiseerd. In 2020 kon het vanwege de COVID pandemie helaas niet door gaan. Als het vanwege de pandemie kan dan zullen er in 2022 ook weer Open Dagen worden georganiseerd. De data zullen via de Facebook-pagina van de Kooi van Pen en de social media van Plaatselijk Nut Wetering, Plaatselijk Belang Kalenberg en Plaatselijk Belang Scheerwolde bekend worden gemaakt. Er zullen geen aankondigingen naar de regionale kranten worden verstuurd, omdat er dan zoveel mensen teleurgesteld moeten worden. De belangstelling is veelal zo groot dat de rondleidingen snel volgeboekt zijn.

Overweegt u vrijwilliger te willen worden in de Kooi van Pen of wilt u wat meer informatie over één van de grootste eendenkooien van Europa? Kijk dan op de website: www.kooivanpen.nl of www.facebook.com/KooivanPen

Meer informatie over de Kooi van Pen op deze website, klik hier

Bron: Stichting Vrijwilligersgroep Kooi van Pen© Foto's: Stichting Vrijwilligersgroep Kooi van Pen