menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Grote klussen, kleine klussen, we doen het allemaal!  
2021-09-17

De eerste week van september is altijd het startsein om ook de grote klussen weer op te pakken in de eendenkooi Kooi van Pen in Wetering. De vrijwilligersgroep van Staatsbosbeheer werkt weer in kleine groepjes op de dinsdagmorgen en 1x in de maand op zaterdagmorgen.

Zo werd er de afgelopen tijd niet alleen gemaaid, gebaggerd en geverfd. De stormschade aan de rietmatten werd weer hersteld en de werkzaamheden aan de nieuwe vangpijp -op de plaats van het oude makkehok- zijn weer begonnen.

Het makkehok kreeg een extra sterke gaasfundering om ongewenste rovers te weren. Daarna konden we weer een nieuwe groep eenden van de Fügelhelling uit Ureterp ontvangen. De jongste eendjes konden nu veilig in het makkehok om te wennen. De wat oudere eenden en de woerden mochten wennen op de kooiplas.

En tussendoor... heerlijk bijpraten met elkaar bij het KooiUus met vele lekkere traktaties. Want er is met zo'n grote groep altijd wel wat te vieren...

Nieuwe vrijwilligers weer welkom
Tijdens de corona periode was het niet mogelijk om als nieuwe vrijwilliger in te stromen. Gelukkig zijn de corona maatregelen momenteel zo dat het wel weer mogelijk is om nieuwe vrijwilligers te begeleiden.

- Ben je een natuurliefhebber?
- Is het leuk om samen met anderen in de natuur te werken?
- Vind je het belangrijk dat de Kooi van Pen goed wordt onderhouden?
- Houd je van een ongedwongen werksfeer?
- Wil je leuke ervaringen én werkresultaten delen met anderen, zodat die er ook van kunnen genieten?

Kom dan vrijblijvend een keer mee werken! 
Voor meer informatie e-mail: info@kooivanpen.nl

Bron: Stichting Vrijwilligersgroep Kooi van Pen

Meer informatie Kooi van Pen: www.kooivanpen.nl, of klik hier