menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Heel Nederland vrolijk en gezond!  
2021-07-17

Dat je van groenten en fruit niet alleen gezond maar ook heel vrolijk wordt, was zaterdag 17 juli te zien in het buurtschap Nederland. De Veldhuisweg was hier voor één dag de 'Geef-kleur-door-straat': een kleurrijke markt waar meer dan 500 tasjes kleur en gezondheid zijn uitgedeeld aan bewoners en voorbijgangers. Met deze markt werd bovendien het startsein gegeven om ook de rest van Nederland in te kleuren met groenten en fruit.
Wie nomineer jij voor een gratis kistje vol kleur?

Meer kleur voor een gezonde en duurzame voedselomgeving
Samen met de provincie Overijssel en lokale en landelijke partners was men uitgenodigd om naar de kleurrijke markt aan de Veldhuisweg in Nederland te komen. Want na de teststraat en de vaccinatiestraat was het tijd voor een straat waar je een veel kleurrijkere dosis gezondheid kon ophalen.

Een dag vol kleur en gezelligheid
Ambassadeur en tv-chef Nadia Zerouali, de gedeputeerde van de Provincie Overijssel Gert Harm Ten Bolscher en wethouder Trijn Jongman-Smit openden de dag, waarna iedereen een tasje met groenten en fruit kon vullen. Ook viel er van alles te proeven, zoals heerlijke Shiitake burgers en een kleurrijke fattoush salade gemaakt door Nadia Zerouali. Op de Blenderbike kon je zelfs je eigen smoothie bij elkaar fietsen.
In vier uur tijd zijn er ruim 500 tasjes vol groenten en fruit uitgedeeld en de campagne is nog maar net begonnen: vanaf nu kun je iemand nomineren om ook thuis een kist vol groenten en fruit te ontvangen.
Het is de bedoeling dat heel ons land zo wordt ingekleurd voor een gezonde en duurzame voedselomgeving.

Wie nomineer jij?
De 'Geef-kleur-door-straat' was een vliegende start, maar iedereen kan helpen om Nederland verder in te kleuren. Wie wil jij extra kleur en gezondheid geven? Nomineer een vriend(in), buur of collega, zodat diegene kans maakt op een van de 1000 kistjes groenten en fruit die we gaan thuisbezorgen.
Iemand nomineren kan via www.geefkleurdoor.nl/nominatie.

Bron: Campagne 'Geef kleur door'


Wethouder Trijn Jongman van de gemeente Steenwijkerland op de kleurrijke markt aan de Veldhuisweg in Nederland.