menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Nieuwe verkeersborden in Nederland 
2021-04-02

'Welkom! Maar houd rekening met ons' dit is de boodschap die op de nieuwe verkeersborden staat die in het buurtschap Nederland zijn geplaatst. Samen met initiatiefnemer Jan Bezemer uit Nederland onthulde wethouder Marcel Scheringa van de gemeente Steenwijkerland op 1 april één van de nieuwe verkeersborden. De boodschap richt zich vooral op de motorrijders, die veel (geluids)overlast veroorzaken.

Minder snel = minder lawaai = minder overlast
De bewoners van Nederland hebben veel last ondervonden van de vaak grote groepen motorrijders, die regelmatig met hoge snelheden en hard optrekken veel lawaai veroorzaakten in het buurtschap.
In goed overleg tussen de bewoners en de gemeente Steenwijkerland is er vorig jaar door de gemeente opdracht gegeven om verkeerstellingen te doen. Hieruit bleek dat er inderdaad regelmatig te hard werd gereden. Samen met de bewoners heeft de gemeente nu voor de oplossing gekozen voor het plaatsen van waarschuwings verkeersborden.

Surveilleren en verkeerstelling
Naast het plaatsen van het verkeersbord bij beide toegangswegen in Nederland lopen er ook nog gesprekken met de Veiligheidsregio om intensiever te gaan surveilleren en ook te handhaven. De gemeente zal daarnaast dit jaar weer verkeerstellingen gaan doen om te bepalen wat het effect is van het plaatsen van deze nieuwe verkeersborden.
In Blankenham speelt het zelfde probleem en zullen ook daar dezelfde verkeersborden worden geplaatst.

Bron: buurtbewoners Nederland, gemeente Steenwijkerland

Meer informatie, klik hier


Onthulling van het nieuwe verkeersbord
door wethouder Marcel Scheringa en buurtbewoner Jan Bezemer