menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Cabiner in De Weerribben 
2021-03-28

Cabiner is vier jaar geleden begonnen met de eerste verkennende gesprekken in De Weerribben. Na veel voorbereiding zullen er eind maart - begin april dit jaar twee drijvende cabins (huisjes) worden geplaatst.
Eén zal er komen in het Diepe Wiede bij Wetering en de andere in de Hamsgracht in De Weerribben tussen 't Heers en het Meenthegat.

Cabiner in nationale parken
De twee cabins in De Weerribben zullen deel gaan uitmaken van een groter netwerk van cabins en routes tussen nationale parken.
Cabiner is een netwerk van wandelroutes en zelfvoorzienende cabins op de mooiste plekken in de Nederlandse natuur. Het initiatief is 6 jaar geleden ontstaan vanuit de nationale parken en wordt door Staatsbosbeheer ondersteund. Nationaal Park Weerribben-Wieden is het 3e nationale park waar Cabiner actief is. Ze zijn met succes begonnen in de Drentsche Aa, hierna op de Sallandse Heuvelrug en binnenkort komen er ook cabins in Nationaal Park Dwingelderveld.

Hoe werkt het?
Om midden in de natuur te kunnen overnachten is het Cabiner-idee zo ontwikkeld dat zowel de bezoekers als de cabins geen enkel spoor achter laten. De cabins zijn geheel zelfvoorzienend, staan tijdelijk (enkele jaren...) op een plek en de bezoekers komen per kano (of wandelend in de andere gebieden) naar de cabin. Het concept is gericht op trekkers en blijft kleinschalig per gebied.

Cabins in De Weerribben
Op een drijvend vlot komt een klein huisje waar de houtkachel het hart is van de cabin. Deze kachel wordt gebruikt voor de verwarming, voor warm water voor de douche en om te koken. De zonnepanelen zorgen voor stroom voor de verlichting en het ventilatiesysteem.

Jonge doelgroep
De ervaring heeft geleerd dat Cabiner vooral mensen in de leeftijd 20-35 jaar aantrekt.
Een dag én een nacht midden in de natuur, zonder de dagelijkse (digitale) afleiding blijkt voor velen een bijzondere ervaring.

Boekingen
Via Cabiner kunnen de cabins geboekt worden in de nationale parken.
Het is nog niet bekend vanaf welke datum de cabins in De Weerribben geboekt kunnen worden.

Meer informatie over Cabiner in De Weerribben, klik hier
Of kijk op de website www.cabiner.com

Bron: Cabiner en Staatsbosbeheer


Cabin - Uitzicht Nationaal Park Drentsche Aa


Cabin in aanbouw - Diepe Wiede in Wetering