menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Herinneringsbankje 
2020-12-02

Herinneringsbankje voor Henriette Hesselink-Lugtmeijer
En ineens stond er een herinneringsbankje op een kruising van de dijk ten oosten van Nederland met het 'zandpad' van de Rietweg naar Restaurant An 't Waeter. Het bankje is volgens het herinneringsplaatje van Henriette Hesselink-Lugtmeijer.

Maar wie was zij?
Henriette Hesselink kwam hier veel en graag.
Haar familie kwam uit de streek en haar vader kocht in 1965 een - door ruilverkaveling - vrijgekomen boerderij in Nederland. Met vereende krachten werd er een fijn familiehuis van gemaakt, waar wij vele weekenden en bijna al onze vakanties doorbrachten (en brengen). In de talloze vakanties en weekenden werd er regelmatig voor gesteld om een 'Rondje dijk' te lopen, wat voor ons betekende: 'Voor de brug de dijk op en dan rechts aan houden over de dijk tot we weer terug waren in het dorpje NederlandÂ’. Heerlijk! Zon, regen, wind en de verschillende seizoenen zorgden ervoor dat het nooit een saaie wandeling was.

Henriette werd de laatste jaren van haar leven steeds slechter ter been en verzuchtte tijdens een 'Rondje dijk' vaak dat het zo fijn zou zijn als hier een bankje zou staan. Dat bracht ons na haar overlijden op het idee om ter herinnering aan haar een bankje op haar favoriete wandeling te plaatsen.

We dachten eerst dat het erg ingewikkeld zou zijn om dat voor elkaar te krijgen, maar we kregen van iedereen per omgaande enthousiast antwoord.
Met dank aan boswachter Denny Kroeze van Staatsbosbeheer was het binnen een paar maanden geregeld. We zijn er erg blij mee.

Het is een prachtige plek om even te genieten van de mooie omgeving en om onze moeder en echtgenote te herinneren.
En voor andere wandelaars even de tijd te nemen om rustig dit ongelooflijke landschap in zich op te nemen en diep te genieten...

Familie Hesselink