menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Trajectcontrole N333 van start  
2020-09-11

Het Openbaar Ministerie heeft gemeld dat de trajectcontrole N333 tussen Steenwijk en Blokzijl actief is vanaf maandag 14 september 2020.
Op de N333 tussen Steenwijk en Blokzijl geldt een maximumsnelheid van 80 km/uur. Deze wordt nu vaak overschreden en daardoor is er een hoger risico op ongevallen op dit traject volgens het Openbaar Ministerie. De trajectcontrole moet de N333 zo veiliger maken.

Trajectcontrole
De trajectcontrole loopt van de kruising N333-Hesselingendijk tot Scheerwolde en een paar kilometer verderop van Muggenbeet tot Blokzijl, in beide richtingen.
Een trajectcontrole handhaaft de snelheid over een langere afstand. De snelheid wordt niet op één punt gemeten; het gaat om de gemiddelde snelheid tussen twee meetpunten. De trajectcontrole heeft daarmee een groot effectgebied. Het systeem controleert dag en nacht op het overtreden van de maximumsnelheid.
Overtredingen van de maximumsnelheid zullen automatisch doorgezet worden naar het Centraal Justitieel Incassobureau en volgt er een boete.

Lang geduurd
Het heeft een tijdje geduurd voordat de trajectcontrole van start gaat. Eind 2017 werd het al aangekondigd. Toen was het de bedoeling dat de controle in 2019 zou gaan werken. Maar het uittesten van het systeem duurde langer dan verwacht.
In totaal krijgen twintig N-wegen in Nederland een trajectcontrole. Bij vijf wegen werkt dat inmiddels.