menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Zorgen over vullen verzamelcontainer oud papier  
2020-08-25

Door de corona maatregelen kan er geen begeleiding meer plaats vinden bij het vullen van de oud papier verzamelcontainer in Scheerwolde.
Veel bewoners van Scheerwolde en Wetering en omgeving brengen hun oud papier/karton naar de verzamelcontainer die 1x per maand geplaatst wordt op de parkeerplaats bij voetbalvereniging Scheerwolde.

Probleem
De inzameling van het oud papier/karton verloopt de laatste tijd minder soepel als voorheen. Op de laatste vrijdag van de maand wordt de oud papier verzamelcontainer 's middags gebracht en 's avonds zit deze al vol en lijkt er niets meer bij te kunnen. Daardoor moeten de deuren van de container worden gesloten om te voorkomen dat er papier uitvalt. Er kan dan alleen nog papier bij door dit over de bovenste rand van de container heen te gooien. Dit is niet wenselijk!
Iedereen moet op een veilige manier oud papier in de container kwijt kunnen.

Lege dozen en rommel
Het is gebleken dat er vrij veel lege dozen in de container zitten. Deze nemen veel ruimte in beslag en daardoor kan het papier niet goed gestapeld worden. Hiernaast zit er vaak ook rommel in, zoals piepschuim en plastic. Ook drankenkartons en pizzadozen horen er niet bij, daar zit een plastic of aluminium laagje in. Wanneer dit in de papiercontainer wordt gevonden worden hiervoor boetes gegeven, waardoor de opbrengst van het oud papier veel minder wordt.

Oproep
- Breng alleen oud papier/karton naar de verzamelcontainer
- Maak zoveel mogelijk lege dozen klein of plat
- Blijf zo goed mogelijk de gevulde dozen (met oud papier/karton) stapelen.
- Begin met stapelen achter in de container en vul hem trapsgewijs naar voren
- Pak een doos die op de grond staat op en plaats deze hoger in de container, wanneer dit mogelijk is

Opbrengst
De opbrengst van het oud papier gaat naar de ouderraad van Basisschool de Lepelaar in Scheerwolde. Met dit geld worden o.a. activiteiten bekostigd en kan de vrijwillige bijdrage hiervoor laag worden gehouden.

Samen
De ouderraad en directie van Basisschool de Lepelaar hebben nu dan ook alle inwoners van Scheerwolde, Wetering en omgeving opgeroepen om samen er voor te zorgen dat de inzameling van het oud papier/karton in de verzamelcontainer netjes gebeurd. Op die manier kan iedereen veilig via de deuren het oud papier brengen en hoeft men niet met zware dozen via een trapje het oud papier van boven af in de container te gooien.

Inzameling oud papier
De oud papier verzamelcontainer wordt iedere laatste vrijdag van de maand 's middags neergezet op de parkeerplaats: Scheerwolderweg 6B in Scheerwolde. Op zaterdag om 12.00 uur wordt deze container dan weer opgehaald.
Meer informatie over de data 2020: zie website ROVA of klik hier

Bron: Ouderraad en directie Basisschool de Lepelaar