menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Groot onderhoud lokale wegen  
2020-06-25

In 2020 krijgt het wegennet van de gemeente Steenwijkerland een fikse onderhoudsbeurt. Een groot aantal wegen krijgen geheel of gedeeltelijk nieuw asfalt en daar waar het nodig is worden ook de bermen verstevigd.
In onze directe omgeving is dit de weg in Muggenbeet, de Meerweg, de Oeverweg, de Heuvenweg en de Baarlingerweg.

Het is noodzakelijk onderhoud om de lokale wegen kwalitatief op peil te brengen en te houden. Al met al worden in de gemeente ca. 75 lokale wegen onder handen genomen. De eerste werkzaamheden beginnen volgens de planning nog voor de bouwvak. Als de weersomstandigheden het toelaten, zijn alle werkzaamheden eind van dit jaar afgerond.

Overlast

De gemeente gaat proberen om de overlast m.b.t. de werkzaamheden tot een minimum te beperken. Daarom gaat de aannemer op plekken waar dat kan ook in de nachtelijke uren aan het werk en worden soms omleidingen gemaakt. Daar waar nodig worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer daarbij te begeleiden.

De voorbereidende werkzaamheden beginnen op 28 juni. Op het moment dat in hun straat gewerkt wordt krijgen aanwonenden daarover informatie van de aannemer. Ook worden afspraken gemaakt over de bereikbaarheid van woningen en bedrijven tijdens de werkzaamheden.

Op de kaart hieronder zijn de werkzaamheden in onze regio ingetekend.
Voor een overzichtskaart van de werkzaamheden in de hele gemeente, klik hier

Bron: gemeente Steenwijkerland

Update: Op 7 en 8 juli is er verkeershinder bij de Heuvenweg van en naar Kalenberg.
Doorgaand verkeer is mogelijk, echter met vertraging.
Op woensdag 8 juli is er van 6.00 tot 8.30 uur geen doorgang van autoverkeer mogelijk!


Groot onderhoud 2020 lokale wegen - regio Wetering-Scheerwolde