menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Opening KinderzwerfboekStation  
2019-10-27

Alle kinderen moeten kunnen lezen!
Bij Streekcentrum de Wielewaal in Scheerwolde wordt een 'KinderzwerfboekStation' opgericht en feestelijk geopend op woensdag 30 oktober 2019 om 12:00.
Daarna kunnen de kinderen uit Scheerwolde en omgeving hier terecht voor een zwerfboek. Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk 'KinderzwerfboekStations' op te richten. Zodat álle kinderen kunnen lezen.

Wat zijn zwerfboeken?
Kinderzwerfboeken zijn boeken met een zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!

KinderzwerfboekStation Scheerwolde
Op initiatief van Manon de Jong uit Scheerwolde wil het Streekcentrum de Wielewaal het 'KinderzwerfboekStation' graag tot een succes maken.
Het is een prachtig initiatief en ondanks dat het station nog niet af is zijn er al wel veel enthousiaste reacties uit de omgeving. We krijgen al veel mooie boeken binnen waarmee we de kast kunnen vullen en hopen dat dit voor een mooie verbinding zorgt tussen kinderen en ouders uit de omgeving. De bedoeling is dat kinderen gewoon binnen kunnen lopen tijdens openingstijden en alleen, met vriendjes of ouders een boek kunnen lezen in de Wielewaal of deze ook mee naar huis kunnen nemen om te lezen en ze daarna te laten zwerven zodat andere kinderen ze kunnen lezen.

Zwerfboek donaties
Van kinderboekenschrijfster Danielle Schothorst heeft het Kinderzwerfboek Station Scheerwolde een genereuze donatie ontvangen waarmee een mooie kast ingericht kon worden. De Kringloopwinkel Vollenhove heeft ook een mooie stapel boeken gedoneerd, zodat er een goede start gemaakt kan worden.

Stuur boeken op een spannende tocht
Doe mee met Kinderzwerfboek, omdat álle kinderen moeten kunnen lezen! Duik in je boekenkast en stuur boeken uit zwerven, zamel boeken in of start een KinderzwerfboekStation. Hoe je dit kunt doen lees je op www.kinderzwerfboek.nl . Daar kun je ook de zwerfstickers bestellen.

Opening
Schrijfster Danielle Schothorst komt de kinderzwerfboekenkast in Scheerwolde officieel openen op woensdag 30 oktober 2019 om 12:00 uur.
Iedereen is van harte welkom om de opening bij te wonen - voor de kinderen is er gratis ranja..