menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Nieuw en Oud aan de Wetering
2008-12-09 23:00:00
Wetering Nieuw


Wetering west 61

Tot voor kort woonde op nr. 61 de familie J.J. Snijder. Zij vertrokken vorig jaar definitief naar Italie. Het huis werd verkocht en zoals altijd kijkt iedereen toch lichtelijk nieuwsgierig toe wat er gaat gebeuren... Er werd veel verbouwd, een gedeelte werd afgebroken en opnieuw opgetrokken, het oerwoud ernaast werd uiteindelijk helemaal gerooid en er werd gigantisch veel grond opgebracht. Nu ziet het er prachtig uit, nog een paar kleine dingetjes en dan vormt alles bij elkaar zich tot “een plaatje”.
 

Voor onze Nieuwsbrief, m.n. voor de rubriek: “Nieuw aan de Wetering” zijn we toch zo vrij geweest om deze nieuwe bewoners om een kennismakingsgesprekje te vragen. Geen probleem, voor deze nieuwe ‘Weteringers’, we werden hartelijk ontvangen. Onderstaand een impressie:
 

De bewoners van West 61 zijn vanaf nu Jan en Margé Kamminga. Op onze vraag hoe ze hier terechtgekomen zijn vertelde Jan dat ze een denkbeeldige cirkel getrokken hadden op de kaart, tussen de randstad en Groningen, vanwege:

Zoetermeer, waar Jan werkt. Sinds 2005 is hij voorzitter/algemeen directeur van de Vereniging FME-CWM;
Loenen, waar ze het laatst gewoond hebben, voorheen was Jan Kamminga Commissaris van de Koningin in de provincie Gelderland;
Groningen, waar ze beiden vandaan komen.

 

Aangezien Jan 30 jaar lang makelaar in Groningen is geweest, kwam kennis van zaken betreffende de ligging, staat van een huis e.d. dus goed van pas.

De Wetering kenden ze wel doordat ze enthousiaste watersporters zijn, maar tussen ergens langs varen, of je er permanent vestigen, ligt toch een wereld van verschil. Voor Jan, die iedere dag naar de randstad rijdt is de Wetering een waar lust- en rustoord. Voor Margé was het, voor ze hier woonde wel de vraag of het hier niet te stil en afgelegen zou zijn. Maar ook voor haar blijkt dat ze makkelijk binnen een kort tijdsbestek bij familie, vrienden e.d. kan zijn. Dus geniet zij nu ook van de rust en water voor de deur.

 

Op onze vraag of ze ook al de Kooi van Pen in waren geweest, reageerden ze heel teleurgesteld niet geweten te hebben dat het verschillende keren mogelijk was

geweest deze eendenkooi te bezoeken. Hun stellige verzoek daar een keer te mogen kijken geven wij bij deze graag door, zodat ze het vele werk van de

 ML (met dank aan de familie Kamminga)

Wetering Oud
 

 

© Foto: Fam. G. van Beek
Turftransport over ijs aan de Wetering
Foto: Fam. G. van Beek - Wetering West 37 (nu Vollenhove)