menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Varend stembureau in Muggenbeet
2018-03-21 23:00:00
 
Voor het eerst kon men tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van Steenwijkerland stemmen in een stemboot in Muggenbeet. De Groene Wensboot die jaarlijks zeventig keer uitvaart was op 21 maart omgebouwd tot een drijvend stembureau. Iets heel bijzonders! 

Muggenbeet

De stemboot lag deze dag 's ochtends in Muggenbeet. Vervolgens voer de stemboot naar Kalenberg waar 's middags gestemd kon worden en tot slot is de stemboot naar haar vaste ligplaats in Ossenzijl gevaren, waar men 's avonds kon stemmen. Voor veel mensen was dit een uitkomst. Ze hoefden nu niet ver te reizen om te kunnen stemmen en er was direct de gelegenheid om de Groene Wensboot te bekijken.

Groene Wensboot
Veel bewoners hebben de boot wel regelmatig in de buurt zien varen, maar nooit van binnen bekeken. 'Stichting De Groene Wens' maakt alleen rondvaarten met gehandicapten, die samen met hun familie of vrienden een dagje willen genieten van de mooie natuur in het Weerribben-Wieden gebied. Aan boord zijn alle (medische)faciliteiten die nodig zijn voor gehandicapten en dus was het best de moeite waard om naast het stemmen ook eens rustig de Groene Wensboot te bekijken.

Media

Er was veel aandacht van lokale, regionale én landelijke media voor het varende stembureau in Muggenbeet. Veel bewoners van Muggenbeet, Wetering en omstreken zijn dan ook 21 maart 's ochtend door hen geintervieuwd toen ze kwamen stemmen.
 
Omroep Max heeft ook gefilmd, maar deze beelden zijn niet uitgezonden.
Voor de andere filmbeelden:
* RTL 4 - De stip in 5 uur live, klik hier 
* RTV Oost, klik hier
* De Stentor, klik hier
* Steenwijker Courant, klik hier