menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Cultureel erfgoed behouden
2015-11-09 23:00:00

 

De vrijwilligers van de Kooi van Pen hebben dit jaar de ‘Stichting Vrijwilligergroep Kooi van Pen’ opgericht om de eendenkooi te behouden. De vrijwilligers hebben voor de Stichting onlangs een’ Beleidsplan 2015-2020’ gemaakt, met als missie voor de Kooi van Pen: 

‘SAMEN INVESTEREN IN BESCHERMEN, BELEVEN EN BENUTTEN. Dat willen we blijven doen! ‘

Beleidsplan 2015-2020
Met dit plan wil de vrijwilligersgroep op een professionele manier, samen met de terreineigenaar Staatsbosbeheer het cultuurhistorisch erfgoed De Kooi van Pen behouden, door o.a. de streek meer te betrekken bij de werkzaamheden in de eendenkooi en producten uit de streek zoals bijvoorbeeld riet voor de rietmatten meer te benutten. Hiernaast is het streven om de grote groep vrijwilligers op een veilige en efficiƫnte manier haar werkzaamheden te kunnen laten doen. Maar om dit te realiseren moeten er financiƫle middelen worden gevonden om een goede basis te kunnen vormen voor het onderhoud van de eendenkooi.

Buitenfonds
Hiernaast zijn er ook grote projecten die in de eendenkooi uitgevoerd moeten worden, zoals bijvoorbeeld de aanleg van beschoeiing in de 18 vangpijpen. Staatsbosbeheer heeft nu met een landelijke campagne van het ‘Buitenfonds van Staatsbosbeheer’ ook het project ‘Cultureel erfgoed - Kooi van Pen’ meegenomen. 

Media aandacht
Naar aanleiding van deze campagne is er momenteel veel media aandacht voor de eendenkooi. Zo ook dinsdag 1 december, waarbij RTV Oost opnames heeft gemaakt tijdens de wekelijkse werkzaamheden. Op woensdag 2 december is een lange reportage uitgezonden op RTV Oost. Maar hiernaast zal er de komende tijd ook via andere media aandacht zijn om het publiek te overtuigen van het belang van het behoud van dit culturele erfgoed.

Bron: Stichting Vrijwilligersgroep Kooi van Pen

Voor uitzending RTV Oost 02-12-2015, klik hier. Reportage begint na 15.12 minuten en duurt ca 5 minuten.