menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Spring mee voor schoon water!
2014-06-27 23:00:00


Big Jump in het Steenwijkerdiep op zaterdag 28 juni

Op zaterdagmiddag 28 juni vindt de provinciale Big Jump plaats.
Om exact 14.10 uur springen zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd het Steenwijkerdiep in. Burgemeester Marja van der Tas, waterschapbestuurder Karst Spijkervet en directeur Natuur en Milieu Overijssel, Godelieve Wijffels geven het startsein voor de Big Jump.
Met de Big Jump vragen de waterschappen en Natuur en Milieu Overijssel aandacht voor het belang van schoon water voor plant, mens en dier. 
De Big Jump vindt plaats tijdens de Open Zwemwaterwedstrijd in Scheerwolde. Deelnemers aan de prestatietocht van 250 meter doen automatisch mee aan de Big Jump.

Deelnemen aan Big jump
Wie het leuk vindt om mee te springen, is van harte welkom en kan zich tussen 13.00 en 14.00 uur aanmelden bij de stand van Natuur en Milieu Overijssel. De eerste 100 deelnemers ontvangen een leuke attentie. Verder kun je tussen 13.00 en 15.00 uur deelnemen aan verschillende kinderactiviteiten: Zo is er een stand met waterdiertjes van het waterschap of kan je zelf op zoek naar waterdiertjes in de sloot met het IVN NW-Overijssel. Ook geeft Hengelsportvereniging Steenwijkerland een visles. Deelname is gratis.  
 
De Big Jump
De waterkwaliteit is belangrijk voor zowel mensen, als voor planten en dieren. In 2015 moeten onze rivieren volgens de Europese wetgeving van voldoende ecologische kwaliteit zijn om baden en watersport weer mogelijk te maken.  Goede waterkwaliteit is echter niet vanzelfsprekend. Daarom organiseren de waterschappen Reest en Wieden, Groot Salland en Vechtstromen samen met Natuur en Milieu Overijssel elk jaar een Big Jump in Overijssel. 
De eerste internationale Big Jump was in 2002 aan de Elbe. De Elbe was eind tachtiger jaren de meest vervuilde rivier in Europa. Door allerlei maatregelen was de waterkwaliteit zo verbeterd dat in 2002 op 55 locaties langs de Elbe 100.000 mensen in het water sprongen. De Big Jump was geboren en is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement in Europa, om aandacht te vragen voor schoon water. 
Meer informatie over de Big Jump is te vinden op: www.bigjump.nl