menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Nationaal Park Weerribben-Wieden

 

Overal in de wereld zijn nationale parken ingesteld om grote natuurgebieden te beschermen. In Nederland zijn door de regering twintig gebieden aangewezen als nationaal park. Samen vertellen zij het verhaal van de Nederlandse natuur.
Natuurbeheer stond bij nationale parken voorop. Hiernaast richtte men zich bij alle ingestelde nationale parken ook op natuurgerichte recreatie, communicatie en educatie en onderzoek. De nationale parken van Nederland ontvingen hiervoor jaarlijks een financiële bijdrage van de overheid.
Een groot deel van Noordwest-Overijssel is als nationaal park aangewezen. Het heeft deze status gekregen omdat het een waardevol moerasgebied is en daarom extra bescherming nodig heeft.

Nationaal Park De Weerribben bestond al sinds 1992. In 2009 is dit nationaal park uitgebreid met het natuurgebied De Wieden en is het één groot nationaal park geworden: Nationaal Park Weerribben-Wieden.
De natuurgebieden rondom Wetering en omstreken vallen allemaal onder het Nationaal Park Weerribben-Wieden.
Door veranderende inzichten is de organisatie rondom nationale parken in Nederland door de regering na 2013 gewijzigd. Dit heeft grote gevolgen gehad op o.a. financieel gebied.  In 2017 is  daarom Stichting Nationaal Park Weerribben-Wieden opgericht.

Voor meer informatie: www.np-weerribbenwieden.nl

22-10-2018: Even voorstellen: Stichting Weerribben-Wieden