menu

Nieuwsbrief

Berichten
Bewoners enquĂȘte
vrijdag 07 oktober 2016 00:00


Het kernteam van 'Nationaal Park Weerribben-Wieden nieuwe stijl' wil graag inzicht krijgen in de gevoelens en opvattingen van de bewoners over de leefbaarheid van het gebied in en rondom het Nationaal Park.

Lees meer...
 
Beleef de Kooi van Pen
woensdag 05 oktober 2016 21:23

 

Als buurtgenoot van de Kooi van Pen is het weer mogelijk om bij de jaarlijkse 'Open Dagen' de grootste eendenkooi van de 'wereld' te bekijken en samen met de vrijwilligers dit unieke stukje van uw eigen 'achtertuin' te beleven. Om u een voorproefje te geven wat daar allemaal gebeurt hierbij een kleine up-date van de laatste tijd.
Lees meer...
 
Ontdek de Junior Rangers
zaterdag 24 september 2016 00:00

Op expeditie in het Woldlakebos
Op zaterdag 24 september kunnen jongeren in de huid kruipen van een ontdekkingsreiziger. Ze ontdekken niet alleen de Junior Rangers, maar ook een verborgen route door het Woldlakebos bij Scheerwolde. Tijdens deze expeditie worden de hersenen en zintuigen van de expeditieleden tot het uiterste getest. De nadruk ligt op samenwerking: samen de route ontcijferen, samen beslissingen nemen en samen genieten van de mooie natuur van het Woldlakebos.

Lees meer...
 
Verkiezing mooiste natuurgebied van Nederland
donderdag 15 september 2016 00:00


Weerribben-Wieden doet mee met verkiezing mooiste natuurgebied

Binnen het programma “Naar Nationale Parken van Wereldklasse” organiseert  het Ministerie van Economische Zaken de publieksverkiezing “Het mooiste natuurgebied van Nederland”. Op deze manier wil staatssecretaris Martijn van Dam het Nederlandse publiek op een laagdrempelige manier nader kennis laten maken met de mooie natuurgebieden en Nationale Parken die ons land te bieden heeft.

Lees meer...
 
Escape Room in Nederland
woensdag 07 september 2016 00:00


Sinds 1 september is een Escape Room in Nederland officieel geopend. Het is een uitbreiding van het nieuwe bedrijf Weerribben Survival van Iris en Hennie de Lange. Als boerenmeiden van het platteland kregen zij regelmatig de vraag; ‘Waarom halen jullie het kalf bij de koe weg?’ of ‘Waarom lopen de koeien niet overal in de wei?’.  Zij kregen het idee dat veel mensen nog vragen hebben over het leven op de boerderij.

Lees meer...
 
« BeginVorige12345678910VolgendeEinde »

Pagina 10 van 73