menu

Nieuwsbrief

Buslijn 75 rijdt nu ook op zaterdag

Foto: E.Zwanenburg
Het bestuur van Plaatselijk Nut Wetering en omstreken heeft de afgelopen maanden regelmatig overleg gehad met diverse instanties over het openbaar vervoer.
Het gaat dan met name om het vervoer per bus van Wetering en omstreken naar de grotere steden Zwolle en Heerenveen, wat vooral voor studenten een groot probleem is.

Vanuit diverse plaatselijk belangen in de gemeente kwamen de verzoeken om een betere aansluiting te krijgen van de diverse buslijnen en treinen om in Zwolle respectievelijk Heerenveen te komen. Veel reizigers krijgen met extreem lange reizen te maken omdat de aansluitingen van de diverse buslijnen en/of treinen niet goed op elkaar afgestemd zijn. Reistijden van 2,5 uur enkele reis Wetering-Zwolle is geen uitzondering.
Hiernaast werd het busvervoer in de weekenden vanuit Wetering en omstreken erg gemist. In het weekend was het niet mogelijk om per bus (lijn 75) vanuit Wetering in Steenwijk of Emmeloord te komen.

Op 23 februari 2009 heeft het bestuur hierover een overleg gehad met de gemeente, waarbij de gemeente wilde inventariseren waar de problemen liggen met betrekking tot het openbaar vervoer in de gemeente. De gemeente wilde vervolgens met deze reacties van de bewoners reageren naar de provincie en vervoerders.
Op 18 maart 2009 heeft het bestuur een soortgelijke bijeenkomst gehad met het ROC Overijssel. Dit is de Stichting Regionaal Overleg Consumentenbelangen openbaar vervoer in Overijssel.

Het punt - het gemis van openbaar vervoer in het weekend - is onverwacht door de busvervoerder Connexxion gewijzigd. De redactie werd hierop gewezen door een trouwe busreiziger van lijn 75, die dit las op het vertrekschema bij de bushalte... 
Het is nu sinds sinds 26 april 2009 mogelijk om op zaterdag met buslijn 75 naar Steenwijk of Emmeloord te reizen.

Of de andere punten - met betrekking tot aansluitingen van de diverse buslijnen naar de grotere steden - bij de vervoerders zoals bv Connexxion, de gemeente of ROC Overijssel ook worden gewijzigd is bij het bestuur op dit moment nog niet bekend.

Voor de vertrektijden van buslijn 75, halte Wetering: klik hier

06-05-2009
Nagekomen bericht
Navraag bij vervoersbedrijf Connexxion bleek dat de Natuurexpress - die in de zomerperiode van 2007 en 2008 in de Kop van Overijssel reed - dit jaar niet meer terug komt. De Provincie Overijssel heeft daarom gepleit voor een uitbreiding van de normale lijndiensten van Connexxion in het weekend, als alternatief voor de Natuurexpress. Dit heeft Connexxion gedaan door lijn 75 (Steenwijk-Marknesse) op zaterdag te laten rijden. Verder rijden lijn 276 (Steenwijk-Ossenzijl via Paasloo) en lijn 70 (Steenwijk-Zwartsluis via Giethoorn) nu voortaan op zowel zaterdag als zondag. Vanuit de redactie is dringend verzocht om bekendheid te geven aan deze uitbreiding van de busdiensten, omdat anders deze bussen nog niet gebruikt gaan worden.

08-05-2009
Persbericht Provincie Overijssel
Voor meer informatie, klik
hier