menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Voorlichting PB's - Airport Lelystad
2017-06-15 23:00:00
 
Op 16 juni is er in de Wielewaal een bijeenkomst geweest voor bestuursleden van de plaatselijk belangenvereniging uit de wijde omtrek, om ze te informeren over de gevolgen van de leefbaarheid in ons gebied als de plannen van Airport Lelystad, zoals die er nu liggen, zullen worden gerealiseerd.
Het doel van deze avond is geslaagd: door de aanwezige bestuursleden werd de noodzaak om vanuit deze regio ook de actiegroep 'HoogOverIJssel' te ondersteunen ingezien.

Sprekers
- Wim Liesker, wonende te Ossenzijl en belangrijkste spreker van deze bijeenkomst, heeft zich uitgebreid verdiept in de gevolgen van deze luchthaven voor onze regio. Hij heeft  informatie gegeven over: aanvlieg-routes, vlieghoogtes (1600 meter!!), de te verwachten geluidsoverlast, de vluchtfrequentie etc. en wat dit betekent voor onze leefbaarheid.
Als de plannen van Airport Lelystad doorgaan zal dit ernstige gevolgen hebben voor onze regio. Een waardedaling van onze woningen is niet ondenkbaar.
 
- Rob Wind en Jan Rooijakkers, wonende te Friesland en Ommen, betrokken bij actiecomités aldaar gaven ons informatie over de  acties tot op heden en het belang ervan om dit massaal als bewoners van de gehele regio te ondersteunen. De overheid, provincie, gemeente en natuurorganisaties hebben kennelijk andere belangen en lijken nauwelijks geïnteresseerd in de leefbaarheid van onze regio. We zullen als bewoners zelf voor onze belangen moeten opkomen.
 
- Peter Boender, gezagvoerder bij de KLM en woonachtig te Giethoorn, heeft vragen beantwoord en uitleg gegeven over alternatieve aanvlieghoogtes.
 
Informatieavond bewoners
Tot slot van deze avond is besloten om begin september een informatieavond voor alle bewoners uit de wijde omgeving te organiseren in de Meenthe te Steenwijk. De uitnodigingen zullen hiervoor huis aan huis worden bezorgd.
 
Meer informatie: HoogOverIJssel, klik hier

Jan Hanskamp - Muggenbeet