menu

Nieuwsbrief

Info en aanmelding
Aanpassing waterinlaten
2016-12-11 23:00:00

De waterinlaten bij zowel Wetering West als bij Wetering Oost zijn dit jaar aangepast.
Dit was nodig omdat bij het testen van de waterinlaat in Wetering West in april 2015 bleek dat de inlaat-constructie niet goed functioneerde.

Nieuwe opdracht

De provincie Overijssel heeft daarom opdracht gegeven de beide waterinlaten aan te passen bij zowel Wetering West als bij Wetering Oost. De aanpassingen moeten er voor zorgen dat bij extreem hoog water -zonder problemen- in een korte tijd het waterpeil 1 meter hoger kan komen te staan in het waterbergingsgebied, zodat het waterpeil daar gelijk moet kunnen komen te staan met het waterpeil in de Wetering. Op die manier zou de hoge waterstand in de boezem van Noordwest Overijssel dan kunnen worden verlaagd.

Aanpassingen
Bij beide waterinlaten is het stroomprofiel nu versmalt, zodat het water beter geleid kan worden. Verder is er een soort ‘kelder’ gemaakt, door een drempel te maken vlak achter de kantelstuw. Het is de bedoeling dat daardoor de energie uit het water wordt gehaald en het instromende water vanuit de Wetering rustiger verder stroomt het waterbergingsgebied in.

Planning
De werkzaamheden aan de kantelstuwen zijn voor een groot deel voor de kerst afgerond.
In februari 2017 staat een tweede test van de waterinlaten in de planning.

Bron: Edwin Brouwer
Hoofduitvoerder -  Roelofs BV
 
 Inlaat Wetering Oost – najaar 2016